Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - XPYΣH AYΓH = Ηθική & πνευματικό επίπεδο!!


Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Μεταρρυθμίσεις: όχι δημόσιο - ναι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις

«Το μοντέλο ανάπτυξης για την ανάπτυξη της χώρας βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αδρές γραμμές, και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά κυρίως μετά, καλείται να απαντήσει ένα θεμελιακό ερώτημα. Μιλάει για

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

ΠΕΙΡΑΙΑ:
http://www.mediafire.com/view/?5m612qc8u8yd98d

ΙΛΙΟΝ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ:
http://www.mediafire.com/view/?gw0zwkk8czqzgbe



Βίντεο μετά την αθώωση των 3 αγωνιστών της Θεσσαλονίκης!

Συγκινητικές στιγμές αμέσως μετά την αθώωση των 3 αγωνιστών στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.μετά από την άδικη δίωξή τους για την κινητοποίηση των εργαζομένων στους δήμους ενάντια στην επίσκεψη του υφυπουργού της Γερμανίας, Φούχτελ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

αθώωση των 3 αγωνιστών για την "υπόθεση Φουχτελ"

Η σημερινή αθώωση των 3 αγωνιστών για την "υπόθεση Φουχτελ" συνιστά μια τεράστιας σημασίας ηθική και, κυρίως, πολιτική νίκη. Έπαιξαν ρόλο: 
1) οι μάρτυρες υπεράσπισης από τον Άγγελο Χάγιο μέχρι το Γιάννη Κούτρα και τη διευθύντρια του σχολείου και όλους τους υπόλοιπους,
2) οι συνήγοροι υπεράσπισης που με το νομικό και πολιτικό λόγο τους ξεθεμελίωσαν το κατηγορητήριο, 
3) η στάση των ίδιων των κατηγορουμένων και ιδίως η συγκινητική και πολιτική απολογία-κατηγορώ του σ. Θ. Αγαπητού,
4) αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων, τόσο πριν από μια βδομάδα, όσο και σήμερα που διαμόρφωσαν ένα κλίμα αποτρεπτικό για κάθε σκέψη καταδικαστικής απόφασης. Πρόκειται για κλασικό παράδειγμα δίκης που η έκβασή της κρίθηκε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου - για την ακρίβεια επιβλήθηκε από το εργατικό κίνημα. Η εργατική τάξη έχει να δώσει ακόμα πολλές και δύσκολες μάχες. Όμως σήμερα αποδείχθηκε ότι είναι σκληρό καρύδι. Όπως έλεγε και το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από τα δικαστήρια, "οι αγώνες μας δεν είναι παράνομοι, είναι δίκαιοι - με μαζικό κίνημα απαντάμε στον αυταρχισμό κυβέρνησης-τρόικας". Πάντα τέτοια!
  

10.000 προβολές!Μερσίιιιιιιιιιιιιι

10.000 προβολές!Μερσίιιιιιιιιιιιιι

Γράμμα από παιδιά από το Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης που τους κόψανε το ρεύμα σπίτια τους




Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τροφή για σκέψη σχετικά με τη θεωρία της «άλλης αξιολόγησης»

...ο παππούς με τη μάσκα κατέληξε...

 

126.219 ψήφους και 3.48 % στους συντρόφους της "Λαικής Ενότητας" στην Καταλωνία. Μπράβο!


 Flag of Catalonia.svg  2016 >
Party Popular vote Seats
Votes % +/– Seats +/–

Convergence and Union
Convergència i Unió - CiU
1,112,341 30.68 -7.75 50 -12

Republican Left of Catalonia
Esquerra Republicana de Catalunya - ERC
496,292 13.68 +6.68 21 +11

Socialists of Catalonia Party
Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC
523,333 14.43 -3.95 20 -8

People's Party of Catalonia
Partit Popular Català - PPC
471,197 12.99 +0.62 19 +1

Initiative for Catalonia Greens - United and Alternative Left
Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa - ICV-EUiA
358,857 9.89 +2.52 13 +3

Citizens – Party of the Citizenry
Ciutadans – Parti de la Ciutadania - C's
274,925 7.58 +4.19 9 +6

Popular Unity Candidates
Candidatures d'Unitat Popular - CUP
126,219 3.48 N/A 3 N/A

Catalan Solidarity for Independence
Solidaritat Catalana per la Independencia - SI
46,608 1.28 -2.01 0 -4

Other parties




Blank votes 52,899 1.45 -1.46
Valid votes 3,572,319 97.67 +1.29
Invalid votes 85,131 2.33 -1.29
Totals and voter turnout 3,657,450 69.56 +10.78 135
Electorate ' '



Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Catalonian_parliamentary_election,_2012


Δείτε εδώ τη Δήλωση Αλληλεγγύης του Πέτρου Κωνσταντίνου

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΟΡΑΤΗ (ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ) ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 8.000 ΠΟΛΙΤΩΝ, Θεσ/νίκη 24/11

 

Πορεία στη Σαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού του Μπόμπολα κι άλλων αρπακτικών σε Χαλκιδική, Κιλκίς, Θράκη, κτλ. 

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΕΣΦΙΓΓΑΝ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΕΝΣΕΣ

Βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί και ακραία κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς μελών της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από ένα μακρύ κατάλογο υποθέσεων που έχει συγκεντρώσει και ερευνά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα στα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί συμπεριλαμβάνονται προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές, ξύλο αλλά και η καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο Marcos κι ο Τατσόπουλος


Κοινοτοπίες #22

Ο Marcos κι ο Τατσόπουλος

Πάνος Ντούλας
Καθηγητής Αγγλικών
Αχαρνές, 24/11/2012

Όταν πριν κάποια χρόνια, σε μια πολύ χοντροκομμένη προσπάθεια να πλήξουν την εικόνα του Subcomandante Marcos των Zapatistas, οι εχθροί του είχαν βγάλει τη φήμη ότι είναι «αδελφή», η απάντηση του ηγέτη των Ζαπατίστας δεν ήταν ότι "ο Subcomandante έχει πηδήξει το μισό Μεξικό". Ούτε καν τη μισή επαρχία Τσιάπας... Αντίθετα, επέλεξε μια πιο πολιτική δήλωση, η οποία μάλλον ενίσχυσε τη δημοτικότητα του κινήματος:

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φωτό από τη χτεσινή πορεία στο HONG-KONG (!) για τη Γάζα

Ανοίξαμε και παράρτημα στην Κίνα:


Βιντεάκι από τη Γάζα-ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Βιντεάκι εδώ:

Η Ουτοπία στον Ορίζοντα...Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε αυτούς που επιλέγουν να παλεύουν.

Το ROARMAG.org παρουσιάζει:

Τον Μάιο του 2011, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας, των εργασιακών δικαιωμάτων, και της ζωής τους σε (και...από) διεφθαρμένες ντόπιες ελίτ και ξένα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα.

Εντός ολίγων ημερών έστησαν μια κατασκήνωση διαμαρτυρίας, βασισμένη πάνω στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της αυτοδιαχείρισης και της αλληλοβοήθειας, ζώντας μια στιγμή ουτοπίας εν μέσω μιας καταστροφικής οικονομικής, πολιτικής, και κοινωνικής κρίσης. Στις 28-29 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για την αποδοχή ή μη περαιτέρω μέτρων λιτότητας, το κράτος τελικά αντέδρασε με ωμή βία, διώχνοντας τους διαδηλωτές από την πλατεία και διαλύοντας το κοινωνικό τους πείραμα.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Jérôme Roos και ο Λεωνίδας Οικονομάκης -- υποψήφιοι διδάκτορες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (EUI) και αρθρογράφοι στο ROARMAG.org -- επέστρεψαν στην Αθήνα για να μιλήσουν με ακτιβιστές του κινήματος και της κατάληψης της Πλατείας Συντάγματος, καθώς και με τον ήρωα της αντίστασης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου Μανόλη Γλέζο. Ακολουθεί μια δραματική απεικόνιση μιας χώρας στο χείλος της κατάρρευσης, και των ανθρώπων που επιλέγουν να παλεύουν για να χτίσουν ένα καινούριο κόσμο στα συντρίμμια του παλιού.

Η Ουτοπία στον Ορίζοντα πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική συνδρομή της Ομάδας Πολυμέσων της Πλατείας Συντάγματος, η οποία μας παρείχε πρόσβαση σε ιστορικό οπτικοακουστικό υλικό υψηλής ανάλυσης από τις ημέρες κατάληψης της Πλατείας καθώς και από την πρώτη γραμμή των συγκρούσεων με τα ΜΑΤ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΔΩ:

Μπογιόπουλος

Ο Δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος έχει καλή θεωρητική κατάρτιση και μιλάει πάντα επικαλούμενος ντοκουμέντα και επιχειρήματα.
Ηταν, λοιπόν απόλαυση να τον παρακολουθείς σήμερα στην αντιπαράθεση που είχε, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ με το αμειβόμενο στέλεχος της Ν.Δ., την Μαριάνα Πυργιώτη.
Το βίντεο που παραθέτουμε τα λέει όλα. Η αργόμισθη, γιατί αυτό είναι στην ουσία, Μ. Πυργιώτη --σιτιζόταν αρχικά σαν αναπληρώτρια γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ και σήμερα σα γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Καραμανλή- είχε χάσει τα λόγια της κι όσο και να προσπαθούσε δεν μπορούσε να κρύψει την αμηχανία της αφού ο λόγος του Ν. Μπογιόπουλου ήταν καταιγιστικός και δεν της άφηνε τα περιθώρια για να ορθώσει έναν στοιχειώδη πειστικό αντίλογο.

Το βίντεο εδώ:

 http://www.youtube.com/watch?v=PNdYBeyTnT0&feature=player_embedded#!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Από astonhar για πορεία Πολυτεχνείου


Μπορεί τα διάφορα Star των Μαλέληδων να μεταφέρανε "εκτιμήσεις της Αστυνομίας" πως υπήρχαν 10-12 χιλιάδες διαδηλωτές απόψε στην πορεία του Πολυτεχνείου και κάτι Mega-Ant1 να είπαν πως ήταν η συμμετοχή μικρότερη από κάθε άλλη φορά, αλλά είναι κομματάκι δύσκολο να πειστεί κανείς ότι μπορεί να γεμίσεις από την Κηφησίας μέχρι την Ομόνοια.... Όσο για τον κόσμο, εμένα μου φάνηκε πολύ μαζικότερη από πέρσι για παράδειγμα..




 




 Σίγουρα το γεγονός της ημέρας ήταν ότι τελικά (χάρη και στην πίεση του ΚΚΕ) άνοιξε το μπλόκο στην Αλεξάνδρας και η πορεία πήγε στην Ισραηλινή πρεσβεία.


Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η αποχώρηση του μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης πριν ανοίξει το μπλόκο η ΕΛΑΣ.

Στην κορυφή της πορείας τα μπλοκ των φοιτητών του ΕΜΠ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με χιλιάδες λαού.

Στην επιστροφή από την Ισραηλινή Πρεσβεία με άνοδο-κάθοδο της Κηφισίας γεμάτες διαδηλωτές, ήταν φοβερά, με τον κόσμο να χειροκροτάει από τα μπαλκόνια.


Τέλος, η ομαδάρα φυσικά τίμησε κι αυτήν την επέτειο:


Ενημέρωση κι άλλες φωτό από:

http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/11/17-2012_17.html

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

μαρτυρία της Νάντιας Βαλαβάνη

 από φίλη στο φουμπου:
Θυμίζω τη συγκλονιστική μαρτυρία της Νάντιας Βαλαβάνη για τους μαθητές του 73 (αναδημοσίευσή από εντυπάκι Μαθητών-τριων Ενάντια στο Σύστημα, αφιερώστε ένα λεπτάκι να τη διαβάσετε):

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ- Η στιγμή που τα παιδιά πετάνε έξω από το Πολυτεχνείο τον Μνημονιακό υφ παιδείας της ΔΗΜΑΡ

Φοιτητές από τους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πολυτεχνείου φώναξαν συνθήματα και έδιωξαν από το χώρο του ιδρύματος τον υφ. Παιδείας Παπαθεοδώρου.

Σε έναν χώρο όπου πριν από 39 χρόνια ένας ολόκληρος λαός εξεγέρθηκε ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών και φώναξε "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" δε χωράει κανένας πολιτικός που εφαρμόζει την πολιτική του μνημονίου και υπακούει στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, κανένας που θέλει την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου και διαλύει τη δημόσια και δωρέαν εκπαίδευση!

Οι φοιτητές σχημάτισαν αλυσίδες ώστε να αποχωρήσει από το χώρο και φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου και στην πολιτική των συγκυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Δείτε το βίντεο εδώ:

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΝΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ: Ο "ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ" ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩN

Με αφορμή μια ακόμη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι αναγκαία η αναδρομή σε έναν αιώνα πραξικοπημάτων, υποτέλειας, δικτατοριών, εξάρτησης, βίας και νοθείας και ισοπέδωσης του ελληνικού λαού....Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία που ο νεοφασισμός αγιοποιεί τους δικτάτορες....

Ένα ντοκιμαντέρ της εκπαιδευτικού Νίνας Γεωργιάδου από την Κάλυμνο...

Δείτε το εδώ:


Πιστεύεις –στ’ αλήθεια– κι εσύ ότι ανήκεις στις εξαιρέσεις;

         Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το Ν. 4093 που ψήφισαν οι 153 «εθνοσωτήρες» μας, και τα παπαγαλάκια της τρικομματικής κυβέρνησης ξαμολύθηκαν για να μας πείσουν ότι «δεν μας αφορά». Ότι δεν θα απολυθούμε «εμείς», ότι θα εξαιρεθούμε, ότι δεν πιάνουμε το μέτρο, ότι δεν είναι απολύσεις, ότι θα μας σώσουν με μια «καλή μετάταξη». Θέλουν να συνεχίσουν να μας κοιμίζουν, για να περάσουν αυτά που έχουν ήδη ψηφίσει: 2.000 απολύσεις τις επομένες 10 μέρες, 150.000 απολύσεις τα επόμενα τρία χρόνια. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ;
 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Για τη Γάζα

Εμείς δεν σιωπούμε... Η συγκυβέρνηση υποθάλπει και συμμαχεί...
 

ΧΟΥΝΤΑ: Εφτά χρόνια αρπαχτή

Η βαθιά τσέπη της χούντας

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς». 

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-yponoia

ΈΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΥΛ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ:

Βασικά σημεία κριτικής της πρότασης του Υπουργείου για την αξιολόγηση


Του Γιώργου Κ. Καββαδία,
φιλολόγου,
εκπροσώπου των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στο ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ


1.   Πίσω από χίλιες δυο «αθώες» έννοιες κρύβεται ένα πολυσύνθετο ασφυκτικό σύστημα αξιολόγησης που επιβεβαιώνει βασικές μας εκτιμήσεις ότι η αξιολόγηση αποτελεί κεντρικό μηχανισμό ανατροπής εργασιακών σχέσων, ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης σχολείων εκπαιδευτικών και μαθητών. Ένα οργουελιανό μοντέλο τύπου “big brother”, όπου «όλοι και όλα αξιολογούνται» και στο τέλος πληρώνουν τον ...λογαριασμό οι εκπαιδευτικοί. Ένα μοντέλο νεο – επιθεωρητισμού πολύ πιο αυταρχικό και πολυπλόκαμο από το παλίο του επιθεωρητισμού που τροφοδοτεί αυταπάτες περί συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης της αξιολόγησης και «του διαμορφωτικού και αναπτυξιακού» της χαρακτήρα και γενικότερα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η υποκρισία περισσεύει όταν αναφέρουν ότι «δεν μπορεί να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα», ενώ την ίδια ώρα στιγματίζουν τον ίδιο τον εκπαιδευτικό και το έργο του με τον χαρακτηρισμό «ελλιπές».  Η κατηγοριοποίηση και ο στιγματισμός με κριτήρια που δεν είναι μετρήσιμα και αντικειμενικά δεν είναι τιμωρία; Πολύ περισσότερο που υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για σύνδεση μισθού – βαθμού, αλλά και για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
2.   Είναι φανερό και αναμενόμενο ότι

Το αδελφόν μας κόμμαν...

 Εδώ:

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μοίρασαν... κόλλυβα οι φοιτητές του Τμ. Ξένων Γλωσσών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Μοίρασαν... κόλλυβα οι φοιτητές του Τμ. Ξένων Γλωσσών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Όχι, δεν πέθανε κάποιος δικός τους άνθρωπος, αλλά όπως καταγγέλλουν η δημόσια δωρεάν παιδεία και οσονούπω, το ίδιο το εν Κέρκυρα ΑΕΙ... 

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΘΩΜΑΗ ΑΠΕΡΓΗ - Μια Βραδιά (What's Your Name)


ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΚΕ για τους Ναζί: Αλλάζει το Κόμμα επιτέλους γραμμή;;;

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που ανήρτησε το ΚΚΕ σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του για τον ρόλο της Χρυσής Αυγής ως όπλο του συστήματος. (09/11/2012) 

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε και από την επίσημη ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας http://www.kke.gr στην κατηγορία ''οπτικοακουστικό υλικό'':
http://www.kke.gr/multimedia/



Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Μετά την άγρια καταστολή της σημερινής μεγαλειώδους κινητοποίησης του ελληνικού λαού και των εργαζομένων, σε όλες τις πόλεις της χώρας, και ειδικότερα της απεργιακής συγκέντρωσης περικύκλωσης της βουλής για να μην ψηφιστούν τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου  που μας φέρνουν δεκάδες χρόνια πίσω, ο αντιλαϊκότερος προϋπολογισμός μετά τον πόλεμο και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ, επιβάλλεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, απεργιακών και άλλων.

Από Σύνταγμα:

«ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ» ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


Ποια θα ήταν η Θρησκευτική Τέχνη του σήμερα και ποια θα ήταν στο μέλλον;
Πώς θα μπορούσε να αποδοθεί η γοητεία του Επέκεινα όσο και η ανάγκη για Φόβο και Ελπίδα;
Ποια εικόνα θα μπορούσε ν’ αποδώσει το Θαύμα και με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε κι εμείς να το αναπαράγουμε;
Υποστηρίζοντας μια εσωτερική σχέση με το θαύμα, άγνωστη στη δομή της – όσο και ο Άγνωστος Θεός – ο Ορίζοντας Γεγονότων παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ» με όσο, ελπίζουμε, σεβασμό χρειάζεται στο ιερό όσο και στο ανίερο.
 
Συμμετέχουν:

Ηappy Dog Project Live "Dog To The Bone" Album Presentation


Funky instrumentals, σκοτεινά λαϊκά τραγούδια των 60's/70's. Η νέα, και τρίτη στη σειρά δισκογραφική δουλειά του αθηναϊκού κουιντέτου είναι εδώ. Για την ακρίβεια κυκλοφορεί από την αμερικανική Rope-a-dope και τώρα και σε CD από την ANKH. Με πρωταγωνιστές τα vintage όργανα  και με τη φωνή της Νάσιας Γκόφα σε τρία τραγούδια, οι Happy Dog Project παρουσιάζουν τον τρίτο τους δίσκο "Dog to the bone" στο Floral, την Παρασκευή 9/11 - τα ινδοπρεπή του Καζαντζίδη και του Μανώλη Αγγελόπουλου, τα λαϊκά του Στράτου Διονυσίου και της Ρίτας Σακελλαρίου, αλλά και το groove των Booker T. & the MGs.
Kαλεσμένοι των HDP θα είναι ο

Οργανωτική απάντηση του ΚΚΕ στους ναζί:


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Πολλά ενδιαφέροντα από τις αμερικάνικες εκλογές-συνεχής ανανέωση

1) Η νικητήρια ομιλία Ομπάμα:

Από ΑΒ: Αναλυτικά αποτελέσματα για τις εκλογές αιρετών πανελλαδικά- Συνεχής ενημέρωση

Για να δείτε αναλυτικά αποτελέσματα για τις εκλογές αιρετών πανελλαδικά με συνεχή ενημέρωση πατήστε εδώ:

Απεργιακή ανταπόκριση από τις Ανατολικές Συνοικίες της Αθήνας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανταπόκριση από συνάδελφο και συναγωνιστή.


Η μέρα ξεκίνησε από νωρίς. Στις 7.30, η Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής-Ζωγράφου οργάνωσε αποκλεισμό έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. Περίπου 40 άτομα, ανήρτησαν πανό στην είσοδο της τράπεζας που ανέγραφε «Τοκογλύφοι-τραπεζίτες, κάτω τα χέρια από μισθούς, συντάξεις, σπίτια. Δεν σας χρωστάμε, μας χρωστάτε». Η κινητοποίηση είχε πολλαπλά μηνύματα. Αφενός είχε απεργιακό χαρακτήρα αφού απέκλεισε το υποκατάστημα και αφετέρου ανέδειξε μια σειρά τερατουργημάτων όπου οι σύγχρονοι τοκογλυφικοί μηχανισμοί των τραπεζών εκτελούν. Το κείμενο της Συνέλευσης κατήγγειλε ανοιχτά όχι μόνο τις κρατήσεις σε μισθούς/συντάξεις και την απειλή των κατασχέσεων από τις τράπεζες αλλά και

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΣΠΕ 2012-ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ 2010 ΚΑΙ 2008 και σύντομη παρουσίαση

Τα τελικά αποτελέσματα για ΚΥΣΠΕ 2012 με συγκριτικά για 2010 και 2008 εδώ:

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

Αποτελέσματα ΚΥΣΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2008-2010-2012

Αποτελέσματα

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2012

(ανεπίσημα) -σε παρένθεση το 2010

ΕΝΩΤ. ΑΓΩΝ. ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ    881 (663)
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ)                      734 (668)
ΠΑΣΚ                                             554 (805)
ΔΑΚΕ                                             442 (496)

Σπόρτινγκ χτες: "Η μπαλάντα του κυρ-Μέντιου"

Το γήπεδο του Σπόρτινγκ ασφυκτικά γεμάτο μέσα όπως κι όλοι οι δρόμοι απ'έξω με χιλιάδες κόσμου. 

Πατήσια 4-11-2012,
Συναυλία για τους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτο-πορείας:

Ψηφίζουμε-στηρίζουμε Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ! Υποψήφιοι:

Ψηφίζουμε-στηρίζουμε Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ! Το τετρασέλιδο + οι υποψήφιοι εδώ:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Σχέδιο ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ


Το τελικό σχέδιο ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η Καθημερινή. Το κείμενο, το οποίο πήρε την τελική του μορφή στη συνεδρίαση της Γραμματείας στις 30 Οκτωβρίου μοιράστηκε ήδη στις οργανώσεις του κόμματος για περαιτέρω διαβούλευση και συζήτηση από τα μέλη.
Σε σχέση με το κείμενο που εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ στις 20. Οκτωβρίου, το κείμενο έχει αρκετές προσθήκες και τροποποιήσεις. Επιδίωξη του τελικού κειμένου είναι να εκφράζει η διακήρυξη και τους «Πασοκογενείς» και έτσι στο κεφάλαιο με τον τίτλο «Καταβολές» αναφέρεται ότι αυτές μπορούν «να ανιχνευθούν στο εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα του τέλους του 19ου αίωνα και των αρχών του 20ου, στους αγώνες που είχαν αναληφθεί από τότε για να εκφραστούν οι δυνάμεις της εργασίας και να ενωθεί ο ελληνικός λαός ενάντια στην οικονομική εκμετάλλευση και την πολιτική καταπίεση». Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι «η Ένωση Κέντρου περιλάμβανε γνήσια δημοκρατικές δυνάμεις» και ότι «ένα μέρος από τις δυνάμεις που είχαν στρατευθεί στο ΕΑΜ σαγηνεύτηκε από την «Αλλαγή» που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ».
Το τελικό σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης αναμένεται να εγκριθεί από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου. Καταστατικός χάρτης του νέου ενιαίου κόμματος θα γίνει όταν υιοθετηθεί από το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου κόμματος,την άνοιξη του 2013.


Κατεβάστε το κείμενο εδώ:

2η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Επιτέλους, να λήξει η εκκωφαντική σιωπή!

2η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Επιτέλους, να λήξει η εκκωφαντική σιωπή!


Βρισκόμαστε μόλις ένα (1) μήνα πριν από τη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία υποτίθεται ότι θα λάβει χώρα το πρώτο 15ήμερο του Δεκεμβρίου σύμφωνα με την απόφαση του ΠΣ της 14/07/2012,  και ο διάλογος δεν έχει καν ανοίξει σε κανένα επίπεδο! Από όσο μάλιστα γνωρίζουμε, η μοναδική, ελάχιστη, συμβολή προς αυτήν την κατεύθυνση μέχρι στιγμής είναι το wiki που έχει ανεβάσει το blog μας εδώ: http://antarsya.pbworks.com . Η ΚΣΕ από τον Ιούλιο είχε θέσει ως στόχο ένα πρώτο πολιτικό ντοκουμέντο να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο, με το σύνολο των θέσεων να κυκλοφορεί τον Οκτώβριο. Έχουμε ήδη μπει στο Νοέμβριο και δεν έχει καν συγκροτηθεί Επιτροπή Θέσεων (!!!). Ενώ τα

Οι υψωμένες γροθιές των μαθητών δεν αποβάλλονται, τιμούνται...

της Γιώτας Ιωαννίδου


«Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια»…

Αποβλήθηκε 17χρονη μαθήτρια από σχολείο του Πύργου Ηλείας, γιατί ύψωσε τη γροθιά της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ήρθε λοιπόν η ώρα δάσκαλε να πάρεις πάλι θέση.
Θέλεις οι γροθιές των παιδιών που διδάσκεις να υψώνονται στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο ή να κρύβονται κάτω από το θρανίο όταν σφίγγονται από την πείνα και το φόβο;
Θα διδάσκεις την ιστορία στον ευπρεπή βηματισμό των παρελάσεων μπροστά στους «επισήμους» ή δίνοντας γνώση κι έμπνευση στα νέα παιδικά «ξυπόλυτα τάγματα» να αποπειραθούν να γράψουν νέες σελίδες  με την πένα των δικών τους αγώνων;
Θα διδάσκεις υπομονή και εγκαρτέρηση ή θα καλείς τους μαθητές σου «να αδράξουν τη μέρα»;

Εκπαιδευτικό υλικό για τη 17η Νοέμβρη

από τη σελίδα του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. : 

Αφιέρωμα στην επτάχρονη δικτατορία, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση σχολικών γιορτών της 17ης Νοέμβρη, για την καλύτερη οργάνωση της διδασκαλίας που αφορά τα συγκεκριμένα γεγονότα αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων για τα γεγονότα της εποχής.

Το αφιέρωμα θα εμπλουτίζεται διαρκώς.
Περιέχονται: 

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012