Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07/10/2013



1) Εκπαιδευτικό υλικό για την 28η Οκτωβρίου:
http://bit.ly/ULjxyM


2) Γιατί τα "charter schools" είναι τεράστιο λάθος; Charter school=
τα ειδικά πειραματικά σχολεία που ξεκίνησαν το 1990 ως σχολεία για τους αδύναμους μαθητές και κατέληξαν σχολεία για τις ελίτ, η επόμενη νεοφιλελε ιδέα που μας έρχεται από τις ΗΠΑ μετά τα "κουπόνια". Τα σχολεία αυτά είναι ουσιαστικά ιδιωτικά, με ΑΠΣ που καθορίζεται από τη διοίκηση του σχολείου. Βέβαια, όταν πρέπει να πάρουν την κρατική επιχορήγηση ισχυρίζονται ότι είναι δημόσια, όταν όμως οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτά ζητούν ίση μεταχείριση με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο τομέα ισχυρίζονται ότι είναι ιδιωτικά.
Για τους μη αγγλομαθείς, θα μεταφράσω το κείμενο σύντομα, γιατί προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για το πώς η άκρα δεξιά λειτουργεί στη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής σε όλον τον κόσμο:
http://bit.ly/17yCSgy


3) Πανελλήνιο Συνέδριο: Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε, Ημερομηνίες διεξαγωγής συνεδρίου: 19 και 20 Οκτωβρίου 2013, Σαββατοκύριακο. Ώρες, από 10.00 π.μ. ως 18.30, Θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο του C.A.I.D. – Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης, που βρίσκεται στην οδό Πολυκράτους 6 – πάροδος Πειραιώς 260, Αγ. Ιωάννης Ρέντη:
http://bit.ly/1giR0OG


4) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Σάββατο 5/10/2013 συνεδρίασε εκτάκτως η Συντονιστική  Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα, με θέμα την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2490/4-10-2013) που καθορίζει την κατανομή των 925 Εκπαιδευτικών και 325 Διοικητικών οργανικών θέσεων προσωπικού στις υπό ίδρυση Διευθύνσεις Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 4/10. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής καταγγέλλουν την απαράδεκτη αυτή Υπουργική Απόφαση, που έξω από κάθε λογική, προβλέπει 1250 θέσεις συνολικά, ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από 22/7/2013 είναι 2122.
http://bit.ly/17Mk4dI


5)Το μάθημα της «Πολιτικής Παιδείας» στο Λύκειο: Μια επιστημονική διαστρέβλωση με στόχο το φρονηματισμό του πολίτη
http://bit.ly/1fUdrfd


6) Συνδικαλιστική Δίωξη!
Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ απειλούνται με ποινική δίωξη! Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ και ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου, καλούνται ήδη να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κινητοποίηση στη ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9.
http://bit.ly/1giRAvD


7) ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ:
Τι είναι το Φωτόδεντρο; Το Φωτόδεντρο είναι το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την ΠΕ+ΔΕ. Σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται από το ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου» για να αποτελέσει το κεντρικό σημείο πρόσβασης στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Το Φωτόδεντρο αποθηκεύει επαναχρησιμοποιήσιμα μαθησιακά αντικείμενα που είτε αναπτύσσονται από εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των σχολικών βιβλίων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο άλλων έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), είτε έχουν επιλεγεί από άλλες πηγές. Το Φωτόδεντρο όμως είναι κάτι περισσότερο από ένα Αποθετήριο: αποτελεί τον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου (National Aggregator), συγκεντρώνοντας μεταδεδομένα από συλλογές ψηφιακών πόρων που βρίσκονται σε ψηφιακές βιβλιοθήκες και αποθετήρια άλλων φορέων (μουσείων, βιβλιοθηκών, οπτικοακουστικά αρχείων, Europeana κα) και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στη διαδικασία μάθησης. Στοχεύει δε να αποτελέσει την υποδομή πάνω στην οποία διάφορων τύπων υπηρεσίες (όπως θεματικά ή γεωγραφικά portals) θα μπορούν να αναπτυχθούν με εύκολο και γρήγορο τρόπο:
http://bit.ly/1fUdGHh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου