Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                    Κόρινθος, 09/06/2014
ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100                               Α.Π.: 80
ΤΗΛ: 2741026860                                                             Προς:     Σχολεία Κορινθίας
Email: aelmek@gmail.com                                                          
Blog: http://aelmek.blogspot.com                                              Κοιν.:     Περιφερειακή Δ/νση
 Πελοποννήσου


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το ζήτημα επιλογής των εμπλεκόμενων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (Λ.Ε.Ε., επιτηρητές, διορθωτές, κ.ά.) έχει απασχολήσει κι άλλες φορές την Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας. Από το 2007, είχαμε ήδη καταλήξει και σε μια συγκεκριμένη πρόταση που λάμβανε υπόψη τις πραγματικές και αντικειμενικές δυσκολίες καθώς και συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής για κάθε θέση με σεβασμό σε όλους και προσοχή, βεβαίως, στην άψογη διεξαγωγή των Εξετάσεων. Η διατύπωση της πρότασης πατάει πιο πολύ στην ανάγκη να αποσαφηνιστεί το θολό θεσμικό πλαίσιο το οποίο, όπως όλοι ξέρουμε, υπάρχει πάντα για να μπερδεύει καταστάσεις και να γίνεται παιχνίδι με τους εκάστοτε «ημέτερους»: χαρακτηριστικό παράδειγμα το πλέγμα αντιφατικών μεταξύ τους διατάξεων στην τοποθέτηση των «Διάθεση ΠΥΣΔΕ».

Παρότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί εμφανώς σε σχέση με το παρελθόν, σε καμιά περίπτωση δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε. Αυτό έχει να κάνει και με τις θέσεις στις  Λ.Ε.Ε. (μιλάμε φυσικά για τις θέσεις που δεν ορίζονται ex officio) αλλά και με το θεσμό των επιτηρητών και των διορθωτών.

Το συγκεκριμένο καθεστώς, που εμπεριέχει στοιχεία άνισης μεταχείρισης, ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί. Υπάρχουν 3 λύσεις:
·        Είτε θα πάμε σε μια λογική να μπούνε ΟΛΟΙ, όπως γίνεται άλλωστε και σε άλλες ΔΙΔΕ, με αποτέλεσμα έναν πολύ μικρότερο αριθμό επιτηρήσεων και σαφείς, μοναδικούς ρόλους για τον κάθε έναν.
·        Είτε θα γίνεται κυκλική εναλλαγή κάθε χρόνο (πχ όποιος πήγε πέρσι δεν πάει φέτος κτλ).
·        Είτε θα οριστούν συγκεκριμένα, διαφανή και αναμφισβήτητα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλέγονται οι συνάδελφοι για τους ρόλους με μια, όσο το επιτρέπει ο νόμος, πιο ανοιχτή διαδικασία.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό καθώς, εκτός όλων των άλλων, αφορά και έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες «αξιοκρατικούς» θεσμούς της κοινωνίας (των Πανελλαδικών Εξετάσεων), προφανώς δε λύνεται μόνο με μια ανακοίνωση. Η κατεύθυνση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι, με βάση τις παραπάνω προτάσεις, να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και να καταλήξει το σώμα της τακτικής Γ.Σ. του Νοέμβρη σε μια συγκεκριμένη πρόταση προς τη Διοίκηση για τις εξετάσεις του 2015.
 




               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ                                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΙΣΤΑ



Σημείωση: Λόγω απουσίας του Γενικού Γραμματέα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της 03/06/2014, με απόφαση του ΔΣ βάσει και της σχετικής πρόβλεψης του Καταστατικού (άρθρο 21, παρ. 1: «Ο Οργανωτικός Γραμματέας αναπληρώνει το Γενικό Γραμματέα όταν απουσιάζει προσωρινά σε όλες τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά του» και της παρ. 2), τα Πρακτικά τηρήθηκαν από την Οργανωτική Γραμματέα και η ανακοίνωση θα σταλεί με την υπογραφή του Προέδρου και της Οργ. Γραμματέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου