Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 26/10/2014


1) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ένα ωραίο χρονικό μέρα τη μέρα από την εκπρόσωπο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για το τι συμβαίνει πραγματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών:
http://tinyurl.com/qgent3b



2) ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Να μη χορηγείται η επάρκεια διδασκαλίας σε κατόχους κάθε πιστοποιητικού γλωσσομάθειας ακόμη και εάν αυτό πιστοποιείται με άριστη γνώση της ξένης γλώσσας, συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων Καθηγητών Ξένων Γλωσσών, ύστερα από πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ...παρεπιμπτόντως, η ΠΕΚΑΔΕ (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ζει;;;
http://tinyurl.com/q3hsv5c

3) ΔΙΕΘΝΗ
Κινητοποιήσεις μαθητών στην Ιταλία ενάντια στην είσοδο ιδιωτών στο δημόσιο σχολείο:
http://tinyurl.com/p3w4sty

4) 28η ΟΚΤΩΒΡΗ
Ωραίο αφιέρωμα της Ελληνοφρένειας στη μεγάλη πατριωτική αντιφασιστική γιορτή του ΟΧΙ...το πιάνει από το '22 και το πάει μέχρι το '74....μπορεί να χρησιμεύσει για μελλοντική αξιοποίηση σε σχολικές γιορτές:
http://tinyurl.com/pjjh3cr

5) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Τα αποτελέσματα στον ΣΕΠΕ Κορίνθου, όπου, για πρώτη φορά στην ιστορία, "σπάει" η αυτοδυναμία των δίδυμων πύργων του παλιού δικομματισμού ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ. Το αδελφό σχήμα του ΔΙΚΤΥΟΥ παίρνει 53% και 4 έδρες. Μπράβο στους συναγωνιστές!
http://tinyurl.com/ngfpx65

6) ΤΠΕ
Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone για να σαρώσει μαθηματικές εξισώσεις από ένα φύλλο χαρτί και στη συνέχεια εμφανίζει στον χρήστη το τη λύση, και μάλιστα με όλα τα ενδιάμεσα βήματα:
http://tinyurl.com/ma8wyf2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου