Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 07/12/2014

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 07/12/2014

1) ΡΩΜΑΝΟΣ
Αντί άλλου σχολίου, οι γνώμες των ακροατών της Ελληνοφρένειας για τον αργό θάνατο του Νίκου Ρωμανού:
http://tinyurl.com/p2weboq
Αυτή είναι η δημοκρατία των Σαμαροβενιζέλων. Έτσι και δεν παρουσιάσει σοβαρή λύση τη Δευτέρα ο Σαμαράς για το θέμα Ρωμανού, το πρόβλημά του δε θα είναι ένα παιδί μόνο...Μετά από όλα αυτά, είναι να απορείς με το θράσος κάποιων "κεντροαριστερών" να ζητάνε "σταθερότητα". Σταθερότητα σε τι; Στο αίμα των (πάρα πολλών χτες) διαδηλωτών; Στο Μνημόνιο;; Στη φτώχεια μας;;; Στη διάλυση του σχολείου;;; Να την κάνουμε τι ακριβώς τη "σταθερότητα";;; Να την φάμε;;; Ή μήπως "
σταθερότητα" εννοούν απλά να παίρνουν αυτοί τον βουλευτικό τους μισθό για άλλους 18 μήνες;;;


2) ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Ο Υπουργός ανήγγειλε αλλαγές στην ΠΕ. Παρότι δεν ξέρουμε ακριβώς ποιες θα είναι, με βάση τις πρώτες διακηρύξεις του, μπορούμε να κατανοήσουμε τον βασικό τους στόχο: το Υπουργείο Παιδείας επείγεται να μετατρέψει τα σχολεία σε «αυτόνομες» μονάδες, κάτι σαν επιχειρήσεις που θα «βγάζουν το ψωμί τους μόνες τους», δηλ τν ευθύνη του κόστους λειτουργίας να την έχουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.  Στην ουσία οι διυθυντές θα μετατραπούν σε μάνατζερ – διαχειριστές που θα είναι υποχρεωμένοι ν΄ αναζητούν πηγές χρηματοδότησης για τη λειτουργία του σχολείου. Την ίδια ώρα η Διοίκηση θα κάνει φύλλο και φτερό τα υπολείμματα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Ένα διαφωτιστικό άρθρο εδώ:
http://tinyurl.com/oooltmm

3) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Γράμμα των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων προς όλους τους αιρετούς και τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ με το οποίο τους καλούμε είτε σε ανοιχτή και δεδηλωμένη συμμετοχή στην απεργία-αποχή του κλάδου από την αξιολόγηση είτε σε παραίτηση, αφού πλέον θα υπονομεύουν ανοιχτά τις αποφάσεις του κλάδου και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να μας εκπροσωπούν:
http://tinyurl.com/mlugm7g

4) ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ένας δικός μας άνθρωπος, Κορίνθιος, είναι πλέον, με την Αγωνιστική Παρέμβαση που έφτιαξε εκεί πάνω τα τελευταία χρόνια και πήρε φέτος 18%, Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής. Σιδεροκέφαλος Παναγιώτη Λέκκα και καλή θητεία!
http://tinyurl.com/nz66xc5

5) ΚΕΝΑ
Μετά τις προσλήψεις των αναπληρωτών προχτές, τα κενά παραμένουν ακόμη πάνω από 2.500 !!! Μας δούλευε κανονικά ο Υπουργός μας... Αναλυτικά εδώ:
6) ΝΕΕΣ (όχι και τόσο...) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Aμα έχετε ένα παλιό κομπιούτερ ή εξάρτημά του που δε χρειάζεστε, μπαίνετε εδώ μέσα και το δωρίζετε σε ένα σχολείο:
http://tinyurl.com/mw7d58f

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου