Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δημοτικές Εκλογές 2014: Ποιους στηρίζει η Αριστερά παντού

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014
ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Του Πάνου Ντούλα,
Καθηγητή Αγγλικών,
Αχαρνές, 25/04/2014

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

Επειδή πολλοί φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές, ρωτάνε για το ποιους στηρίζουν τα κόμματα της Αριστεράς στους Καλλικρατικούς Δήμους όλης της χώρας στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, σας έχω παρακάτω τους πίνακες με τα στοιχεία όπως τα μάζεψα από το διαδίκτυο, κυρίως από τις σελίδες www.eklogika.gr, www.aftodioikisi.gr, www.rizospastis.gr, left.gr, anemosantistasis.blogspot.gr, antarsya.gr, tsak-giorgis.blogspot.gr, www.pandiera.gr και πολλά άλλα αριστερά ή τοπικά ιστολόγια.
Εννοείται ότι τα ψηφοδέλτια είναι ευρύτερα κι ότι πολλές φορές ο υποψήφιος δεν είναι καν μέλος του συγκεκριμένου κόμματος, άρα η τοποθέτησή τους στη στήλη του κάθε κόμματος έχει να κάνει μόνο με το τι στηρίζει το κάθε συγκεκριμένο κόμμα της Αριστεράς. Δηλ ο υποψήφιος στηρίζεται από το Κόμμα αυτό αλλά δεν είναι απαραίτητα του Κόμματος  αυτού. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, υποψήφιοι στηρίζονται από πάνω από 1 κόμμα.
Παραθέτω 5 πίνακες. Στους 3 πρώτους, τα κατεβάσματα που στηρίζει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εάν ένα ψηφοδέλτιο ανήκει στο χώρο της Αριστεράς αλλά δε στηρίζεται από κάποιο από αυτά τα 3 κόμματα, τότε είναι στον τέταρτο πίνακα στις στήλες «Άλλο 1» και «Άλλο 2». Τέλος, υπάρχει ένας πέμπτος πίνακας με τους δήμους όπου δεν κατεβαίνει κάποιο αριστερό ψηφοδέλτιο.
Ευχαριστώ όλους τους φίλους που βοήθησαν. Προφανώς, θα υπάρχουν αρκετά λάθη και παραλείψεις καθώς δεν έχει βγει από κανένα Κόμμα τι στηρίζει συγκεντρωτικά παρά μόνο τοπικά (βασικά από το ΚΚΕ και στη Β.Αττική το ΣΥΡΙΖΑ). Ευπρόσδεκτες όλες οι παρατηρήσεις σας, οι διορθώσεις, τα σχόλια, κτλ. Θα υπάρξει και δεύτερη βερσιόν όταν ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες.


ΓΕΝΙΚΑ
Οι Καλλικρατικοί Δήμοι της Ελλάδας είναι 325. Αντιστοιχούν σε 10.938.089 κατοίκους. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι 9.371, χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες σύμβουλοι για τις δημοτικές ενότητες και για τις τοπικές κοινότητες.
Τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν τα κόμματα της Αριστεράς σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 473. Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που περιλαμβάνονται σε αυτά τα ψηφοδέλτια είναι τουλάχιστον 15.631, χωρίς να υπολογίζουμε τους 473 υποψηφίους δημάρχους και τις χιλιάδες των υποψηφίων για δημοτικές ενότητες και τοπικές κοινότητες.

Τη συνέχεια και τους πίνακες δείτε τους εδώ:

http://www.mediafire.com/view/aa55m5caag23r7a/2014_04_25_ΠΝΤΟΥΛΑΣ_ΔΗΜΟΤΙΚΑ_ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΑ_ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ_2014.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου