Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Εργασιακό δελτίο 09-12-12


Σε 22μερη απεργία οι εργαζόμενοι στο "Κανάλι 1" και στον "επικοινωνία FM", εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι πάνω από 5 μήνες, μερικοί 12 μήνες.


-Σύλληψη και πραπομπή στο αυτόφωρο του προέδρου της ΕΤΕΡ Καμαρινόπουλου, δικάζεται τη Δευτέρα. Η διεύθυνση του "καναλιού 1" έδιωξε με μπάτσους τον ηχολήπτη ασφαλείας και προσπάθησε να φέρει απεργοσπάστες.
-Σε 4μερη απεργία οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο κόκκινο" μέχρι την Τρίτη διεκδικώντας καθυστερημένα δεδουλευμένα
-Αγνωστο ακόμη αν θα κατεβούν τη Δευτέρα σε απεργία διαρκείας οι φορτηγατζήδες όπως εξήγγειλαν πριν μερικές μέρες, αντιδρώντας σε σειρά διατάξεων του εφαρμοστικού νόμου που προέκυψε από το τελευταίο μνημόνιο, επισημαίνουν πως θα οργιάσει η μαύρη εργασία στις μεταφορές.
-Εξακολουθεί η 20μερη απεργία τους ραδιοσταθμούς ORANGE και ALPHA 98,9, εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.
-Σε ένταση των κινητοποιήσεων προχωράνε οι εργαζόμενοι των ΠΟΕ-ΟΤΑ με καταλήψεις περισσότερων κτιρίων από τη Δευτέρα. 'Ηδη βρίσκεται στον αέρα η μισθοδοσία του Δεκέμβρη καθώς δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα χρήματα που οφείλει η χουντική κυβέρνηση στους δήμους.
-Γραπτές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ ετοιμάζουν για την αξιολόγηση των 650.000 υπαλλήλων του δημοσίου, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι κυρίως ιστορία, γεωγραφία και "αγωγή του πολίτη".
-3 φοιτητές τραυματίστηκαν από έκρηξη στο εργαστήριο χημείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το εργαστήριο λειτουργεί υποστελεχωμένο κατά 30%. Κανείς από τους φοιτητές δεν διατρέχει κίνδυνο.
-Σε 24ωρη απεργία οι διοικητικοί του ΑΠ Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα.
-Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αναγγέλθηκε στην τράπεζα Κύπρου.
-Εργάτης 43 ετών σκοτώθηκε πάνω στο μεροκάματο την Πέμπτη στην Κρήτη, ξυλουργικό μηχάνημα τον χτύπησε θανάσιμα στο λαιμό.
-24ωρη απεργία στις 19/12 κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.


Πηγή: https://ergasiakodeltio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου