Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 14/09/2015-Καλή χρονιά!

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε όλοι!


1) ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Ένα θέμα που δεν αναδειχτεί όσο έπρεπε είναι η καθαριότητα των σχολείων. Το νομικό καθεστώς είναι πολύπλοκο και υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ είναι δεδομένο ότι στόχος πολλών είναι, αφού διαλυθεί η τωρινή λειτουργία, να παραδοθεί όλο αυτό το κομμάτι-φιλέτο της λειτουργίας των σχολείων σε ιδιώτες-ιδιωτικά συνεργεία με όλα τα παρεπόμενα (θυμάστε την Κούνεβα που δούλευε σε ένα τέτοιο συνεργείο ε;). Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η καθαριότητα στους ιδιώτες θα κοστίζει πιο πολλά, αφού το ποσό δε θα το καρπούται ολόκληρο ο εργαζόμενος αλλά ο εργολάβος.
Το Υπουργείο φέτος έδωσε μια προσωρινή, εμβαλωματική λύση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για παράταση των τωρινών συμβάσεων (δες εδώ: http://tinyurl.com/nams36l ) αλλά είναι προφανές ότι το πρόβλημα θα παραμένει και θα εντείνεται όσο οι παλιές καθαρίστριες θα βγαίνουν σιγά-σιγά στην όποια σύνταξη.


2) ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ;;;
Ένα άρθρο με σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα που αποδεικνύει με στοιχεία ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δεν είναι ούτε καλοπληρωμένοι ούτε δουλεύουν λίγες ώρες...χρήσιμο για αναπαραγωγή και συζητήσεις με φίλους και γνωστούς μας εκτός του κλάδου:
http://tinyurl.com/ov93q8c


3) ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ
Οι αποσπάσεις Β' φάσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ θα βγούνε μάλλον την ερχόμενη Πέμπτη 17/09 και οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν την επόμενη βδομάδα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί το περίεργο και αντισυναδελφικό φαινόμενο πολλοί ΔΙΔΕ να μην αφήνουν τους συναδέλφους να φύγουν για τον τόπο απόσπασής τους!!! Η ΟΛΜΕ αντέδρασε και ζητάει άμεση απελευθέρωσή τους: http://tinyurl.com/pfqjk9v .
Για τα της Κορινθίας (τοποθετήσεις κτλ), θα αποσταλεί ξεχωριστό ενημερωτικό.


4) ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Δέκα πλατφόρμες για να φτιάξετε blog για την τάξη σας ή το σχολείο σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου