Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 22/09/2015




1) ΚΕΝΑ
Στην Κορινθία αυτήν τη στιγμή, μαζί με Ειδικό+Μουσικό, τα κενά στη Δευτεροβάθμια είναι πάνω από 100 και στην Πρωτοβάθμια ακόμη χειρότερα! Κατά τα άλλα, οι καταλήψεις και οι απεργίες και οι συνελεύσεις τους μάραναν που χάνονται μαθήματα...
Το ενημερωτικό του Προέδρου της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας για τη συνάντησή του με τον ΠΔΕ Πελοποννήσου, Πάνο Πετρόπουλο, σε σχέση με το θέμα:
2) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Πριν λίγο από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των ενστάσεων για τους προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σήμερα θα γίνει μια πρώτη ανάρτηση του οριστικού πίνακα. Αν όλα πάνε καλά - και δεν υπάρξει εμπλοκή λόγω αλλαγής Υπουργού - αύριο θα "τρέξει" το σύστημα για να γίνουν οι προσλήψεις στη Γενική αγωγή. Σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων θα γίνει εισήγηση σήμερα, με βάση τα κενά,από τη Γενική Διευθυνση προσωπικού και η πολιτική ηγεσία θα αποφασίσει.
Για την Ειδική Αγωγή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος των μεταπτυχιακών και για αυτό δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η σύνταξη του προσωρινού πίνακα.
Σημείωση: Η Α' φάση θα αφορά δασκάλους-νηπιαγωγούς, αφού οι πίνακες της Δευτεροβάθμιας δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Τους περιμένουμε λογικά τις επόμενες μέρες.

3) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
Ποιος προηγείται στις Β' Αναθέσεις;;; Όλη η νομοθεσία εδώ:


4) ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
Τι ισχύει για τις εφημερίες στα σχολεία;;; Όλη η νομοθεσία εδώ:


Κι ένα σύντομο (λέμε τώρα...) πολιτικό σχόλιό μου (συμπληρώνοντας βασικά έναν καλό φίλο) για τις εκλογές της περασμένης Κυριακής που προφανώς αφορούν και τον κλάδο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου