Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 09/10/2015


1) ΚΕΝΑ
Κλείσαμε 4 βδομάδες γεμάτες μαθημάτων κι η Κορινθία (όπως κι όλη η χώρα) εξακολουθεί να έχει μεγάλα κενά: σε μας εδώ είναι, μαζί με τα κενά στην Ειδική Αγωγή και στο Μουσικό, 85 κενά(!). Σε όλη τη χώρα, επίσης, υπάρχουν πάνω από 2.000 κενά σε Ειδικό Εκπαιδευτικό/Βοηθητικό Προσωπικό (βλ εδώ: http://tinyurl.com/oxo7y5c ). Υπάρχουν σχολεία στα οποία δε γίνονται καν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, το πρόβλημα θα είχε λυθεί, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Εδώ, απλά η ζωή συνεχίζεται...Οι παρακάτω 54 βουλευτές ασχολούνται με θέματα Παιδείας...όποιος θέλει τους στέλνει μέιλ, μπας και ευαισθητοποιηθούν...:


2) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ένα ωραίο στατιστικό που δείχνει την κατανομή των μαθητών στο Λύκειο, από τη σελίδα της ΔΙΔΕ Φθιώτιδας. Στη Β' ΓΕΛ της Φθιώτιδας είναι περίπου 40%-60% σε Ανθρωπιστικές-Θετικές ενώ στη Γ' ΓΕΛ είναι περίπου ισομοιρασμένα τα παιδιά στις 3 κατευθύνσεις (λίγο πιο κάτω η 3η). Ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε αν επιβεβαιώνεται αυτή η τάση πανελλαδικά:


3) ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Προβληματισμός για τα αναλυτικά προγράμματα...ένα χαρακτηριστικό άρθρο από έναν Ραδιοηλεκτρολόγο για το πώς υπονομεύθηκε ουσιαστικά η διδασκαλία του ηλεκτρομαγνητισμού στο Λύκειο μετά από δεκαετίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου