Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 11/10/2015




1) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Από δω το πάνε… από κει το πάνε…, κι αφού δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά (11.000 αυτήν τη στιγμή and counting, στην Κορινθία μόνο στη Δευτεροβάθμια πάνω από 80 ακόμη σε όλες τις δομές!), όλοι οι Υπουργοί καταλήγουν στην εθελοντική εργασία!
Ας ενημερώσει κάποιος τον Υπουργό Φίλη ότι, ειδικά μες στην κρίση, υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί στη χώρα που προσφέρουν ανιδιοτελώς και εθελοντικά την καταργημένη από τη Διαμαντοπούλου Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη: άλλο αυτό όμως κι άλλο να μας την επιβάλλουν με το στανιό για να μας χαρακτηρίσουν "καλούς δασκάλους" στην κύρια δουλειά μας. Ο "εθελοντισμός" αυτό το νόημα έχει: ότι είναι "εθελοντικός".
Οι δηλώσεις του Υπουργού εδώ:


2) ΞΕΝΑ ΜΜΕ
Μας πήρανε χαμπάρι κι οι ξένοι, παιδιά: το BBC, σε αφιέρωμά του για την ελληνική εκπαίδευση, μιλάει για "τραγωδία". Το άρθρο στα Αγγλικά εδώ:
Στα ελληνικά κάποια αποσπάσματα εδώ: 
«Όταν αναλογίζονται τις συνέπειες της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τις μακριές ουρές έξω από τις τράπεζες και τις διαμαρτυρίες στους δρόμους. Ωστόσο, μία λιγότερο εμφανής αλλά ίσως σοβαρότερη συνέπεια είναι πως το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα συγκαταλέγεται πλέον σε εκείνα με τις πιο έντονες ανισότητες στον ανεπτυγμένο κόσμο»

3) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτάνε για το νέο ασφαλιστικό μας μετά το 3ο Μνημόνιο (δηλ τον Νόμο 4336/15 που ψηφίστηκε νύχτα παραμονή της Παναγίας τον Αύγουστο και τσάκισε ακόμη πιο πολύ το συνταξιοδοτικό καθεστώς μας), στον υπερσύνδεσμο παρατίθεται μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων, που αφορούν στις μνημονιακές αλλαγές. Για την πλήρη διευκρίνιση των ερωτημάτων, πάντως, που σχετίζονται με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Μνημονίου, θα πρέπει να περιμένουμε όλες τις νέες εφαρμοστικές Εγκυκλίους και Υπουργικές Αποφάσεις:


4) ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Η Ηλεκτρονική σχολική τάξη (Open eClass) του sch.gr είναι ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Βασική επιδίωξη της πλατφόρμας είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και η εποικοδομητική χρήση του διαδικτύου στην εκπαιδευτική διαδικασία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου