Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 01/12/2015

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 01/12/2015


1) AIDS
Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS σήμερα και ενώ το ελληνικό σχολείο έχει βρει θέση για 1.177 μαθήματα στις 6 τάξεις της Δευτεροβάθμιας Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, δεν υπάρχουν ακόμη "ώρες" για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση: ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζεται ως ταμπού. Πολλοί συνάδελφοι Βιολόγοι καλύπτουν φιλότιμα και πρόχειρα το κενό με όποιο τρόπο μπορούν. Ως πότε θα συνεχίζεται αυτό το αίσχος;;; 
Ένα κατατοπιστικό βιβλίο για το θέμα από μια συναδέλφισσα που αφού δούλεψε χρόνια εδώ ως δασκάλα το σπούδασε στη Φινλανδία, είναι το παρακάτω:


2) ΑΠΕΡΓΙΑ
Την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία, στην οποία συμμετέχει κι η ΟΛΜΕ, με κύριες αιχμές το επερχόμενο Συνταξιοδοτικό (το οποίο, όσο περνάνε οι μέρες ακούγεται όλο και πιο τρομακτικό) και το Μισθολογικό:


3) ΔΙΩΞΕΙΣ
2 συνάδελφοι αιρετοί συνδικαλιστές διώκονται γιατί έκαναν τη δουλειά τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και υπάκουσαν στις αποφάσεις του σωματείου τους:


4) ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Θα πούμε πολλά για τον Διάλογο που ξεκίνησε. Μια δευτερεύουσα παρατήρηση όμως πρώτα: "Εθνικός διάλογος" για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με 36 ανθρώπους, εκ των οποίων μόνο 3-4 να είναι εκπαιδευτικοί αυτών των βαθμίδων και με όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς και πανεπιστημιακούς, δεν ξέρω τι αποτελέσματα μπορεί να έχει.
Παραθέτω ένα πολύ σκληρό κείμενο για το θέμα από τον φίλο και σ. Παναγιώτη Σωτήρη εδώ ( 
http://tinyurl.com/z6opzrf ), με το οποίο συμφωνώ πάντως τουλάχιστον στα εξής:
Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει ανάγκη ο χώρος της παιδείας δεν είναι καμιά παρωδία διαλόγου αλλά άμεση ικανοποίηση των επιτακτικών αιτημάτων που έχουν αναδείξει τα κινήματα: για την πλήρη ξεθεμελίωση των νομοθετικών εκτρωμάτων της μνημονιακής περιόδου (νόμοι Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου) αλλά και των προηγούμενων αναδιαρθρώσεων (από την αξιολόγηση - χειραγώγηση μέχρι τη νομιμοποίηση των κακόφημων “Κολεγίων”), για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες, για την ενίσχυση της χρηματοδότησης και για την ικανοποίηση όλων των αναγκών σε μαθητική και φοιτητική μέριμνα.

5) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Μιας και μπήκαμε στον Δεκέμβρη (Καλό μήνα και καλό χειμώνα!), κάποιες ιδέες για κατασκευές για τους ταράνδους του Άγιου Βασίλη και τον αγαπημένο του Ρούντολφ. Δημιουργήστε με χαρτοσακούλες, χαρτί, ξυλάκια, αποτυπώματα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, όλα συγκεντρωμένα σε μια συλλογή (board) του Pinterest:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου