Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πρόταση για το Καταστατικό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Για να κατεβάσετε το κείμενο, κάντε κλικ εδώ:
http://www.mediafire.com/view/?o6ggwrdi42f826o


ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ για τη
2η Συνδιάσκεψη ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Πρόταση για το Καταστατικό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

του Πάνου Ντούλα,
μέλους της Τ.Ε. Φυλής-Αχαρνών,
Αχαρνές, 19/10/2012,
pandou.paron@gmail.com

-         Σημείωση: Όπου αναφέρεται ή προκύπτει στρογγυλοποίηση, νοείται στο 0,5 με ένα δεκαδικό.

-         Όπου υπάρχει κίτρινο σημαίνει αλλαγή σε σχέση με την «Απόφαση της 1ης Συνδιάσκεψης: Για τις Οργανωτικές Αρχές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α» που μπορείτε να βρείτε εδώ: http://antarsya.gr/node/98 . Όπου το κιτρινισμένο έχει την εξής γραμμή: γραμμή σημαίνει αφαίρεση από το αρχικό κείμενο. Όπου είναι απλά κιτρινισμένο, σημαίνει προσθήκη.

-     Για παρατηρήσεις, κτλ στείλτε mail στο:
Στο παρακάτω κείμενο εισάγονται αρκετές καινοτομίες που θα βαθύνουν, κατά τη γνώμη μου, τη δημοκρατική λειτουργία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., όπως: ο σαφέστερος ορισμός της έννοιας του μέλους, η έννοια της εγγραφής - διαγραφής μέλους, η λειτουργία δευτεροβάθμιων οργάνων (Περιφερειακές Συντονιστικές Επιτροπές), η σαφής περιγραφή της λειτουργίας των Επιτροπών με τη γενικευμένη καθιέρωση της απλής πλειοψηφίας εκτός σπάνιων περιπτώσεων, η ανάθεση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στη Συντονιστική Επιτροπή, η εκλογή μόνο του Πανελλαδικού Συντονιστικού από τη Συνδιάσκεψη, το οποίο με τη σειρά του εκλέγει την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, η θεσμοθέτηση αριθμού θητειών στα Όργανα, η αναβάθμιση του Πανελλαδικού Συντονιστικού και γενικότερα της λειτουργίας των οργάνων, η δημοσιοποίηση των πρακτικών (τηρουμένης κάθε πρόνοιας για ασφάλεια), η συγκεκριμενοποίηση της λειτουργίας του Γραφείου Τύπου, η ίδρυση εφημερίδας-οργάνου, η ίδρυση εντός του Πανελλαδικού Συντονιστικού επιτροπών όπως: η Οργανωτική, η Οικονομική, η Συνδικαλιστική, η Αυτοδιοικητική, κτλ. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολλούς συντρόφους και φίλους που συνέβαλαν στο κείμενο, μέσα από την οργάνωσή μου(ΑΡΑΝ), την Τοπική μου (Τοπική Επιτροπή Φυλής-Αχαρνών) αλλά και πέρα από αυτές. Κυρίως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω το σ/φο Π.Δ. από την Κόρινθο - ακόμη κι αν δεν ενσωμάτωσα τις πρωτοποριακές και (τουλάχιστον για μένα) ιδιαίτερα προωθημένες του ιδέες για εσωτερικά δημοψηφίσματα, κτλ.

-              Αν θέλετε να συμμετάσχετε και σεις στον προσυνεδριακό διάλογο, πέρα από την κλασική μέθοδο της κατάθεσης κειμένων, κτλ, μπορείτε, ακόμη καλύτερα, να μπείτε στο:
 Αυτό είναι ένα wiki, δηλαδή
μια ιστοσελίδα που διαμορφώνεται από τους χρήστες της με διαδικτυακό διάλογο και ατελείωτο «κοψε-ράψε». Στήθηκε μαζί με άλλους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την "από τα κάτω" συνδιαμόρφωση προτάσεων για τα οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εν όψει της 2ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης που θα γίνει μέσα στο 2012. Ο χαρακτήρας του εκ των πραγμάτων δεν είναι αποφασιστικός αλλά συμβουλευτικός / εισηγητικός προς την Επιτροπή Θέσεων. Αποτελεί, ωστόσο, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για συζήτηση και ζύμωση μεταξύ των μελών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., καθώς και για δημιουργική χρήση των νέων τεχνολογιών στην κατεύθυνση της οριζόντιας επικοινωνίας και συντονισμού μεταξύ μας.
          Για να συμμετέχετε στη συζήτηση και τη συνδιαμόρφωση των προτάσεων, ζητήστε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο "request access" που θα βρείτε πάνω και δεξιά σε αυτή τη σελίδα. Είναι απαραίτητο, εκτός από το email σας, να γράψετε στο μήνυμα το ονοματεπώνυμό σας (τα σχόλια γίνονται επώνυμα), την Τοπική ή Κλαδική Επιτροπή στην οποία συμμετέχετε και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (το οποίο προφανώς δε θα δημοσιευτεί). Στη συνέχεια θα μπορείτε να γράφετε σχόλια σε κάθε σελίδα και οι επικρατούσες προτάσεις θα ενσωματώνονται στο κείμενο (κατά προτίμηση από κάποιον διαχειριστή). Προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνεται πιο σύντομοι στα σχόλιά μας, σεβόμενοι τους υπόλοιπους συντρόφους που συμμετέχουν στη συζήτηση. Να θυμόμαστε, τέλος, ότι το wiki είναι κάτι που χρησιμοποιούμε πρώτη φορά γι' αυτό το σκοπό και χρειάζεται η συμμετοχή και η προσπάθεια όλων μας για να λειτουργήσει δημιουργικά. Καλή μας αρχή!


















ΆΡΘΡΟ 1-ΓΕΝΙΚΑ
1.1             Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι πολιτικό μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής αριστεράς κα της ριζοσπαστικής οικολογίας με προγραμματικά, πολιτικά και ιδεολογικά στοιχεία ενότητας.
1.2             Συμμετέχουν σε αυτήν οργανωμένες πολιτικές συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές.
1.3             Αναγνωρίζει τη λειτουργία και δράση στο εσωτερικό της οργανώσεων, ρευμάτων, ομάδων. Σέβεται τις διαφορές τους αλλά και τη συμβολή τους, ευνοεί την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους. Ζητά τη συνεισφορά τους σε πρωτοπόρες ιδέες και δράση και αναγνωρίζει την αυτοτέλειά τους.
1.4             Έχει, όμως, και η ίδια η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σχετική αυτοτέλεια από αυτές. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στηρίζεται στις δικές της αυτοτελείς πολιτικές διαδικασίες σε κάθε επίπεδο και την ενεργό συμμετοχή των συντροφισσών και των συντρόφων που την συναποτελούν, επιχειρώντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενοποίηση της παρέμβασής τους.
1.5             Παρεμβαίνει επίσης στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις με όποιον τρόπο εξυπηρετεί την προώθηση των πολιτικών και κινηματικών της στόχων χωρίς μεταρρυθμιστικές, κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες.


ΑΡΘΡΟ 2-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:
2.1:            Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι αυτόνομη οικονομικά και στηρίζεται από στις συνδρομές και εισφορές των μελών και των συνιστωσών της, στα έσοδα από εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και τις εισφορές φίλων της.

2.2             Συνδρομή
2.2.1          Η συνδρομή του μέλους είναι μηνιαία.
2.2.2          Η συνδρομή ορίζεται στο 1% τουλάχιστον του μηνιαίου εισοδήματος του μέλους κι είναι υποχρεωτική για όλους.
2.2.3          Ταμειακώς εντάξει μέλος θεωρείται το μέλος που δεν έχει καθυστερήσει τη συνδρομή του πάνω από 3 μήνες.
2.2.4          Το ελάχιστο ποσό συνδρομής ορίζεται στα 2 ευρώ.
2.2.5          Άνεργοι, μαθητές, φαντάροι και, γενικότερα, μέλη με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες καταβάλλουν την ελάχιστη συνδρομή(2.2.4).
2.2.6          Από τη μηνιαία συνδρομή κάθε μέλους τουλάχιστον 1 ευρώ διατίθεται στην Κεντρική Οικονομική Επιτροπή του ΠΣ με τον τρόπο που περιγράφεται στο 2.2.7 και το υπόλοιπο μένει για τη χρήση της ΤΕ/ΚΕ.
2.2.7          Οι συνδρομές καταβάλλονται στον Οικονομικό Υπεύθυνο του Συντονιστικού της ΤΕ/ΚΕ στην οποία ανήκει οργανικά το μέλος. Ο Οικονομικός Υπεύθυνος αποδίδει το οφειλόμενο ποσό στην Κεντρική Οικονομική Επιτροπή του ΠΣ και κρατά το υπόλοιπο για το ταμείο της ΤΕ/ΚΕ. Για κάθε κατάθεση χρημάτων στην Κεντρική Οικονομική Επιτροπή, ο Οικονομικός Υπεύθυνος αποδίδει εγγράφως λογαριασμό στη Σ.Ε. της ΤΕ/ΚΕ.
2.3             ΤΕ/ΚΕ που δεν είναι εντάξει στις ταμειακές της υποχρεώσεις προς τα Κεντρικά αποκλείεται από τη Συνδιάσκεψη με απόφαση της Οργανωτικής και της Οικονομικής Επιτροπής της Συνδιάσκεψης.


ΆΡΘΡΟ 3-ΤΑ ΜΕΛΗ
3.1             Γενικά
3.1.1          Μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. γίνεται όποιος συμφωνεί με τις βασικές πολιτικές και ιδεολογικές κατευθύνσεις και τους στόχους της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., όπως αυτές αποτυπώνονται στα ιδρυτικά κείμενα (διακήρυξη Σπόρτινγκ και Αθηναΐδας) και τις αποφάσεις των Συνδιασκέψεων.
3.1.2          Μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. γίνεται όποιος συμφωνεί με τις οργανωτικές αρχές  της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και τη δομή της.
3.1.3          Το μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχει σε μια ΤΕ/ΚΕ.
3.1.4          Το μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. πληρώνει τη συνδρομή του.
3.1.5          Το μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμβάλλει στην υλοποίηση των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών της.
3.1.6          Το μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. παλεύει και στρατεύεται για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, τη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική, ενάντια στο αστικό κράτος, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό και τους μηχανισμούς τους. Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα.
3.1.7          Το μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δεν μπορεί να είναι μέλος σε οργανώσεις-ρεύματα-τάσεις που δεν είναι μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

3.2             Εγγραφή Μέλους
3.2.1          Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ενθαρρύνουν τα μέλη τους να συμμετέχουν και να είναι μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., η εγγραφή τους όμως σ’ αυτήν γίνεται ατομικά και με ευθύνη του κάθε συντρόφου ή συντρόφισσας.
3.2.2          Η εγγραφή σε κάθε ΤΕ/ΚΕ του μέλους γίνεται μετά από αίτησή του και αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΓΣ της ΤΕ/ΚΕ. Η εγγραφή πρέπει να εγκριθεί από ενισχυμένη πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών της ΓΣ.

3.3.            Διαγραφή μέλους
3.3.1          Εάν η ΓΣ της ΤΕ/ΚΕ θεωρήσει ότι το μέλος παραβαίνει τις αρχές του καταστατικού, τότε μπορεί να το διαγράψει από το μητρώο μελών της ΤΕ/ΚΕ.
3.3.2          Η διαδικασία διαγραφής γίνεται ως εξής:
3.3.2.1       Ένα οποιοδήποτε μέλος μπορεί να καταγγείλει κάποιο άλλο μέλος ότι παραβαίνει τις αρχές του καταστατικού.
3.3.2.2       Το μέλος καλείται σε απολογία ενώπιον ΓΣ της ΤΕ/ΚΕ και δίνει εξηγήσεις.
3.3.2.3       Στη συνέχεια, όλα τα μέλη της ΓΣ της ΤΕ/ΚΕ τοποθετούνται και, στο τέλος, ψηφίζουνε για τη διαγραφή.
3.3.2.4       Η διαγραφή πρέπει να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 4/5.
3.3.2.5       Η διαγραφή, για να ισχύσει, πρέπει να επικυρωθεί από το Πανελλαδικό Συντονιστικό με αυξημένη πλειοψηφία 2/3.
3.3.2.6       Εάν το Πανελλαδικό Συντονιστικό δεν επικυρώσει  τη διαγραφή, τότε το μέλος συνεχίζει κανονικά στην ΤΕ/ΚΕ στην οποία βρισκόταν.


ΑΡΘΡΟ 4-ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
4.1.1          Τα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχουν σε Τοπικές και Κλαδικές Επιτροπές (ΤΕ/ΚΕ).
4.1.2          Στην ΤΕ/ΚΕ η εγγραφή των μελών και η εκλογή αντιπροσώπων γίνεται με βάση την αρχή ένα μέλος - μία ψήφος.
4.1.3.1       Τα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μπορούν να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν και στην Τοπική και στην Κλαδική Επιτροπή του χώρου δραστηριότητας τους, αλλά έχουν δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα και να παίρνουν θέση σε κεντρικά ζητήματα σε μια από τις δύο Επιτροπές, όπου ανήκουν «οργανικά».
4.1.3.2       Σε κάθε ΤΕ/ΚΕ υπάρχουν δηλαδή «οργανικά» μέλη και «μη οργανικά» μέλη.
4.2.1          Οι Επιτροπές αποφασίζουν για τη δράση τους σε κάθε περιοχή ή κοινωνικό χώρο.
4.2.2          Οι Τοπικές και οι Κλαδικές επιτροπές, με τη συμβολή του ΠΣ και της ΚΣΕ, μπορούν να προγραμματίζουν θεματικές συζητήσεις σε ζητήματα ευθύνης τους για διαμόρφωση βασικών επιλογών. Οι θεματικές συζητήσεις έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα για τη διαμόρφωση θέσεων και προγράμματος.
4.2.3          Τα γεωγραφικά όρια των περιοχών κάθε Τοπικής Επιτροπής και τα συνδικαλιστικά όρια κάθε Κλαδικής καθορίζονται σε συνεννόηση με τις Περιφερειακές Συντονιστικές Επιτροπές και την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλαδικού Συντονιστικού.

4.3             Περιφερειακές Συντονιστικές Επιτροπές
4.3.1          Ιδρύονται δευτεροβάθμια όργανα, οι Περιφερειακές Συντονιστικές Επιτροπές.
4.3.2.1       Έδρα της κάθε ΠΣΕ είναι η έδρα της περιφέρειάς της.
4.3.2.2       Για όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας εκτός Αττικής ορίζεται μια ΠΣΕ. Για την Αττική αντιστοιχεί μια ΠΣΕ σε κάθε Περιφερειακό Τομέα, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Πειραιά που εντάσσεται στη ΠΣΕ Πειραιά.
4.3.3.1       Μέλη της ΠΣΕ δεν είναι τα μέλη των ΤΕ/ΚΕ αλλά κάθε ΤΕ/ΚΕ της περιοχής ευθύνης της.
4.3.3.2       Κάθε ΤΕ/ΚΕ εκπροσωπείται στην ΠΣΕ από ένα μέλος της, κατά προτίμηση αλλά όχι υποχρεωτικά τον Πολιτικό Υπεύθυνό της (6.6.2). Το μέλος αυτό ορίζεται από τη ΓΣ της ΤΕ/ΚΕ με θητεία, δικαιώματα κι υποχρεώσεις ίδιες με αυτές που προβλέπονται για τα μέλη των ΣΕ των ΤΕ/ΚΕ.
4.3.4.1       Οι ΠΣΕ συνεδριάζουν ανά εξάμηνο τακτικά και έκτακτα όταν το ζητήσουν τουλάχιστον 2 ΤΕ/ΚΕ-μέλη τους.
4.3.4.2       Οι συνεδριάσεις των ΠΣΕ είναι ανοιχτές για όλα τα μέλη των ΤΕ/ΚΕ της περιοχής ευθύνης της ΠΣΕ αλλά δικαίωμα ψήφου έχει μόνο κάθε ΤΕ/ΚΕ διά του αντιπροσώπου της.
4.3.4.3       Στις συνεδριάσεις, σε περίπτωση ισοψηφίας, επικρατεί η άποψη της ΤΕ που βρίσκεται στην έδρα της ΠΣΕ. Κατά τα άλλα, ισχύουν τα ίδια που ισχύουν και για τις ΤΕ/ΚΕ(άρθρο 5).
4.4             Η ΠΣΕ έχει καθαρά συντονιστικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά σε καμιά περίπτωση τις ΤΕ/ΚΕ.
       

ΆΡΘΡΟ 5-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕ/ΚΕ
5.1.            Κυρίαρχο όργανο κάθε ΤΕ/ΚΕ αποτελεί η Γενική Συνέλευση(ΓΣ) των μελών της.
5.2             Η ΓΣ συγκαλείται μετά από απόφαση της ΣΕ ή, αν ζητηθεί από το 1/3 των ταμειακώς εντάξει μελών (βλέπε  2.2.3)  της ΤΕ/ΚΕ.
5.3             Η ΓΣ πρέπει να είναι καλά οργανωμένη και έγκαιρα δημοσιοποιημένη (ημερομηνία, χώρος κλπ.), για να διευκολύνεται η συμμετοχή όλων των μελών. και να μην εξαντλείται σε πρόχειρες συνεννοήσεις.
5.4             Επιδιώκεται ο προγραμματισμός της ΓΣ κατόπιν γραπτής εισήγησης των οργάνων (ΚΣΕ, ΠΣ, ΠΣΕ, ΣΕ).
5.5             Η ΓΣ συζητά και αποφασίζει για όλα τα ζητήματα, συνολικά ή μερικά, γενικά ή τοπικά/κλαδικά.
5.6.1          Η ΓΣ δικαιούται να πάρει αποφάσεις εφόσον υπάρχει απαρτία 50%+1 στα ταμειακώς εντάξει μέλη(βλέπε  2.2.3).
5.6.2          Στη ΓΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα εγγεγραμμένα μέλη της ΤΕ/ΚΕ αλλά μόνο τα ταμειακώς εντάξει (βλέπε 2.2.3) μέλη έχουν δικαίωμα εκλέγειν/εκλέγεσθαι.
5.7.1          Στη ΓΣ η βασική κατεύθυνση είναι η συνδιαμόρφωση και η πλατιά συναίνεση με βάση τη συντροφική ανταλλαγή απόψεων.
5.7.2          Όταν δεν ισχύει το 5.7.1, τότε οι αποφάσεις λαμβάνονται με φανερή ψηφοφορία και απλή πλειοψηφία επί των παρόντων ή με πλειοψηφία 2/3 για σημαντικά ζητήματα στο βαθμό που δεν άπτονται των προγραμματικών αρχών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται στα 3.2.2(εγγραφή μέλους), 3.3.2.4 (διαγραφή μέλους) και 6.5(ανάκληση μέλους ΣΕ).
5.7.3.1       Εάν δεν υπάρχει απλή πλειοψηφία, τότε επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία.
5.7.3.2       Εάν πάλι δεν υπάρχει απλή πλειοψηφία, τότε δε λαμβάνεται απόφαση. Σε καμιά περίπτωση δεν πλειοψηφεί η πρόταση με τη σχετική πλειοψηφία.
5.7.4          Στη διαδικασία ψηφοφορίας, μπορεί μια πρόταση να τεθεί προς ψήφιση με τη μορφή «Υπέρ» ή «Κατά» της πρότασης ή μπορεί να τεθεί αντιπαραθετικά με κάποια άλλη ή με κάποιες άλλες εφόσον άπτονται του ίδιου ζητήματος.
5.7.5          Εάν υπάρχουν πάνω από 2 προτάσεις στην αρχική ψηφοφορία που τίθενται αντιπαραθετικά η μία προς την άλλη, τότε, και εφόσον δε συγκεντρωθεί απλή πλειοψηφία στην πρώτη ψηφοφορία, κι εφόσον επαναληφθεί για άλλη μια φορά η ψηφοφορία, γίνεται ψηφοφορία μεταξύ των δυο επικρατέστερων προτάσεων.
5.7.5          Το Λευκό επιτρέπεται και ισοδυναμεί με «παρών» στην ψηφοφορία.
5.7.6          Μέλος που αποχωρεί από τη ΓΣ τη στιγμή της  ψηφοφορίας, αποκλείεται από την ψηφοφορία στην επόμενη ΓΣ.
5.8             Σε περίπτωση που είναι τεχνικά αδύνατον να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και μόνο για ιδιαίτερα επείγοντα ζητήματα, μπορεί να αποφασίζει η Συντονιστική Επιτροπή με απλή πλειοψηφία, αφού λάβει υπόψη τη γνώμη των μελών της ΤΕ/ΚΕ.


ΑΡΘΡΟ 6-ΣΕ ΤΩΝ ΚΕ/ΤΕ
6.1             Η ΓΣ κάθε ΤΕ/ΚΕ εκλέγει Συντονιστική Επιτροπή(ΣΕ) και ορίζει τον αριθμό των μελών της που είναι πάντα μονός.
6.2.1          Η εκλογή της ΣΕ επιδιώκεται να γίνει με ανοιχτή φανερή ομόφωνη συναίνεση.
6.2.2          Εάν αυτό δε γίνει κατορθωτό, τότε γίνεται φανερή ψηφοφορία επί των παρόντων ταμειακώς εντάξει μελών της ΤΕ/ΚΕ.
6.2.3          Στην ψηφοφορία υπάρχει ενιαία λίστα των υποψηφίων.         
6.2.4          Στην ψηφοφορία κάθε μέλος εκφράζει την προτίμησή του για το ¼ των εκλέξιμων θέσεων της ενιαίας λίστας των υποψηφίων.
 6.3            Η ΣΕ έχει την ευθύνη για το Μητρώο Μελών της αντίστοιχης ΤΕ/ΚΕ, για το ταμείο της ΤΕ/ΚΕ και για την οργανωτική εκτέλεση εφαρμογή των αποφάσεων της συνέλευσης ΓΣ της ΤΕ/ΚΕ.
6.4.1          Η θητεία της ΣΕ της ΤΕ/ΚΕ είναι ετήσια, εξάμηνη. Μετά, γίνεται νέα διαδικασία ορισμού ή εκλογής, όπως προβλέπεται στο 6.2.
 6.4.2         Επιδιώκεται να μετέχουν κυκλικά όλα τα μέλη της ΤΕ/ΚΕ. Συνιστάται να μη μετέχει στη ΣΕ μέλος της ΤΕ/ΚΕ για 2η συνεχόμενη θητεία. Απαγορεύεται να μετέχει στη ΣΕ μέλος για 3η συνεχόμενη θητεία.
6.5             Η ΓΣ έχει δικαίωμα να ανακαλεί μέλος της τη ΣΕ μόνο με φανερή ψηφοφορία με ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3 4/5 των μελών της ΓΣ της ΤΕ/ΚΕ.
6.6.1          Σε κάθε ΣΕ υπάρχουν οι θέσεις του πολιτικού, του οργανωτικού και του οικονομικού υπεύθυνου:
6.6.2          Ο Πολιτικός Υπεύθυνος:
6.6.2.1       Γράφει ανακοινώσεις τοπικές.
6.6.2.2       Φτιάχνει αφισάκια και κάθε αναγκαίο γραπτό υλικό σε Η/Υ.
6.6.2.3       Κάνει γραπτή διαδικτυακή ενημέρωση στα μέλη της ΤΕ/ΚΕ μετά από κάθε Γ.Σ. για τις αποφάσεις που έλαβε αυτή.
6.6.2.4       Κρατά αρχείο της ΤΕ/ΚΕ, ηλεκτρονικό και γραπτό.
6.6.2.5       Χειρίζεται τα email και την προώθηση των τοπικών ανακοινώσεων σε άλλες ΤΕ/ΚΕ, ΠΣΕ, ΠΣ και ΚΣΕ, μέλη και φίλους, τοπικά ΜΜΕ. Προωθεί, επίσης, τις κεντρικές ανακοινώσεις σε μέλη και φίλους της ΤΕ/ΚΕ.
6.6.2.6       Χειρίζεται το blog και τα κοινωνικά δίκτυα της ΤΕ/ΚΕ.
6.6.2.7       Ενημερώνει την ΤΕ για ΠΣ, ΠΣΕ και ΚΣΕ σε κάθε Γ.Σ.
6.6.2.8       Επικοινωνεί με άλλες ΤΕ, κι εφόσον χρειαστεί με ΠΣ και ΚΣΕ.
6.6.2.9       Κάνει προτάσεις για οργάνωση ιδεολογικών-μορφωτικών συζητήσεων.
6.6.2.10    Παρακολουθεί τον τοπικό τύπο ηλεκτρονικό και γραπτό κι ενημερώνει τα μέλη της ΤΕ.
6.6.2.11    Παρακολουθεί τα Δημοτικά Συμβούλια κι ενημερώνει τα μέλη της ΤΕ.
6.6.2.12    Παρακολουθεί τις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία, εργατικές κινήσεις, κτλ. κι ενημερώνει τα μέλη της ΤΕ.
6.6.2.13    Εκπροσωπεί την ΤΕ/ΚΕ στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή. Εάν δεν μπορεί αυτός, τότε αναλαμβάνει κάποιος άλλος.

6.6.3          Ο Οργανωτικός Υπεύθυνος:
6.6.3.1       Τηρεί κι ανανεώνει το Μητρώο μελών και τα στοιχεία τους. Ενημερώνει τη Σ.Ε. για κάθε αλλαγή.
6.6.3.2       Κάνει τηλεφωνικές κι ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για την οργάνωση Γ.Σ., εκδηλώσεων, κτλ.
6.6.3.3       Κρατά μια Λίστα φίλων της ΤΕ/ΚΕ. Χρησιμοποιεί έγγραφα στις διάφορες δράσεις της ΤΕ/ΚΕ για εγγραφή νέων συναγωνιστών σε αυτήν τη λίστα.
6.6.3.4       Χαρτογραφεί την περιοχή ευθύνης της ΤΕ/ΚΕ. Στις ΤΕ παρουσιάζει την εκλογική αποτύπωση των δυνάμεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (και της υπόλοιπης Αριστεράς) σε Καλλικρατικούς δήμους-Καποδιστριακούς δήμους-Εκλογικά κέντρα-Εκλογικά τμήματα.
6.6.3.5       Συντονίζει την εκλογική μέρα (εκλ. κέντρα, αντιπρόσωποι, τραπεζάκια, επόπτες, ψηφοδέλτια, κτλ).
6.6.3.6       Συγκροτεί (σταθερές) ομάδες για τις εξορμήσεις,  αφισοκολλήσεις, κτλ κι έχει τη γενική ευθύνη για αυτές.
6.6.3.7       Φροντίζει για την προμήθεια και παροχή οποιασδήποτε υλικής υποδομής (πχ τραπεζάκια), κεντρικού υλικού (πχ αφίσες, κτλ) και το χειρισμό του, φωτοτυπίες τοπικού υλικού, κτλ.

6.6.4          Ο Οικονομικός Υπεύθυνος φροντίζει για:
6.6.4.1       Την είσπραξη των συνδρομών σε κάθε ΓΣ.
6.6.4.2       Την ενημέρωση της Λίστας εσόδων-εξόδων και του  τρέχοντος υπολοίπου του ταμείου της ΤΕ/ΚΕ.
6.6.4.3       Τη διαχείριση των κουπονιών και κάθε έκτακτης εισφοράς.
6.6.4.4       Την ενημέρωση της ΤΕ/ΚΕ σε κάθε Γ.Σ. της ΤΕ/ΚΕ όλων αυτών.

6.7             Σε οποιαδήποτε ΤΕ/ΚΕ οι αρμοδιότητες μπορούν να κατανέμονται σε περισσότερα πρόσωπα, όχι απαραίτητα της ΣΕ.

Άρθρο 7: Πανελλαδική Συνδιάσκεψη
7.1.1          Ανώτερο όργανο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
7.1.2          Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη συγκαλείται μια φορά το χρόνο.
7.1.3          Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη συζητά με βάση εισήγηση του απερχόμενου Πανελλαδικού Συντονιστικού(ΠΣ).
7.1.4          Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη κάνει μια γενική εκτίμηση της περιόδου, ορίζει τους γενικούς πολιτικούς στόχους, αποφασίζει για τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες, αποφασίζει τις προγραμματικές αρχές και τη συνολικότερη στρατηγική φυσιογνωμία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
7.1.5          Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποφασίζει αλλαγές στο καταστατικό και εκλέγει όργανα.

7.2             Το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών ΤΕ/ΚΕ μπορούν να καλέσουν έκτακτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με γραπτό αίτημά τους στην ΚΣΕ. Η ΚΣΕ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στις διαδικασίες άμεσα. Εάν δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια, όπως προβλέπει το παρόν καταστατικό, τότε η έκτακτη Συνδιάσκεψη διεξάγεται με τους ίδιους αντιπροσώπους της προηγούμενης Συνδιάσκεψης (Πανελλαδικό Σώμα), κι αφού προηγηθεί έκτακτος γύρος Γενικών Συνελεύσεων των ΤΕ/ΚΕ.

7.3             Για τα οργανωτικά της Συνδιάσκεψης:
7.3.1          Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή αποφασίζει τουλάχιστον 2 μήνες πριν για το χρόνο διεξαγωγής της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης κι ορίζει Οργανωτική Επιτροπή που την οργανώνει και Οικονομική Επιτροπή που φροντίζει για τα οικονομικά της Συνδιάσκεψης. Στις 2 αυτές Επιτροπές συμμετέχουν τα μέλη της Οργανωτικής και της Οικονομικής Επιτροπής του Πανελλαδικού Συντονιστικού. 
7.3.2.1       Σε κάθε ΤΕ/ΚΕ γίνονται τουλάχιστον 2 ΓΣ: στην πρώτη συζητούνται τα πολιτικά-προγραμματικά στοιχεία των εισηγήσεων, στη 2η τα οργανωτικά και εκλέγονται αντιπρόσωποι.
7.3.2.2       Οι προσυνδιασκεψιακές ΓΣ κάθε ΤΕ/ΚΕ πρέπει να ανακοινωθούν στον τύπο και να κοινοποιηθούν στην ΚΣΕ.
7.3.3.1       Δικαίωμα να συμμετέχει κανείς ως μέλος ΤΕ/ΚΕ στις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης έχει όποιος παρακολουθήσει αυτές τις δυο τουλάχιστον ΓΣ και τηρεί κι όλα τα υπόλοιπα άρθρα που προβλέπονται για τα μέλη.
7.3.3.2       Ειδικά για τη συνδιάσκεψη, κάθε μέλος δίνει έκτακτη εισφορά, το ύψος της οποίας ορίζεται από την Οικονομική Επιτροπή της Συνδιάσκεψης.
7.3.3.3       Οι εγγραφές μελών γίνονται μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία που ορίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή της Συνδιάσκεψης.
7.4.1          Το μητρώο μελών (τουλάχιστον το ονοματεπώνυμο-τηλέφωνο-κατοικία) κάθε ΤΕ/ΚΕ δίνεται, όχι ηλεκτρονικά, στην Οργανωτική Επιτροπή για να γίνουν έλεγχοι, κτλ.
7.5             Κάθε ΤΕ/ΚΕ μπορεί μέσα από τις προσυνδιασκεψιακές ΓΣ να τοποθετείται και να προτείνει προς τη Συνδιάσκεψη τροποποιήσεις επί οποιουδήποτε πολιτικού, προγραμματικού και οργανωτικού στοιχείου των εισηγήσεων, χωρίς, όμως, αυτό να υποχρεώνει, όλους τους αντιπροσώπους της ΤΕ/ΚΕ να υποστηρίζουν αυτήν τη πρόταση στη Συνδιάσκεψη (βλέπε και το 7.7).

7.6.1          Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποτελείται από αιρετούς αντιπροσώπους των ΤΕ/ΚΕ.
7.6.2          Η διαδικασία συζήτησης και λήψης αποφάσεων στη Συνδιάσκεψη είναι ανάλογη με αυτήν των ΓΣ των ΤΕ/ΚΕ, όπως περιγράφεται στα άρθρα 5.2, 5.3, 5.6 και 5.7 .
7.6.3.1       Ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων στην Συνδιάσκεψη είναι ανάλογος μ’ αυτόν της εκλογής της ΣΕ των ΤΕ/ΚΕ, όπως περιγράφεται στο άρθρο 6.2.
7.6.3.2       Όπου αυτό είναι εφικτό, γίνεται συναινετική εκλογή των αντιπροσώπων, δηλαδή με ομόφωνη απόφαση. Αν έστω και ένα μέλος της ΤΕ/ΚΕ ζητήσει στη ΓΣ ψηφοφορία, γίνεται μυστική καθολική ψηφοφορία των μελών της ΤΕ/ΚΕ.
7.6.3.3.1   Ο αριθμός των αντιπροσώπων ορίζεται βάσει ενιαίου πανελλαδικού μέτρου, 1 αντιπρόσωπος για κάθε 3 παρόντα μέλη στη διαδικασία ορισμού των αντιπροσώπων, μέτρο που εξασφαλίζει μια μαζική και αντιπροσωπευτική διαδικασία. Δηλαδή, το μέτρο είναι το 1/3 με στρογγυλοποίηση στο 0,5.
7.6.3.3.2   Ο αριθμός των εκλεγόμενων αντιπροσώπων προκύπτει επί του τελικού αριθμού των ψηφισάντων στη 2η προσυνεδριακή ΓΣ της ΤΕ/ΚΕ (βλέπε 7.3.2.1).
7.6.3.4       Οι σταυροί που δικαιούται να βάλει κάθε μέλος της ΤΕ/ΚΕ στην εκλογή αντιπροσώπων είναι το ¼ των εκλεγόμενων με στρογγυλοποίηση στο 0,5. Ο αριθμός των σταυρών προσδιορίζεται με βάση τον αριθμό των εκλεγόμενων που προκύπτει από το μέτρο την ώρα λήξης της συζήτησης και έναρξης της ψηφοφορίας .
7.6.3.5       Σε περίπτωση ισοψηφιών στην τελευταία εκλέξιμη θέση και στους επιλαχόντες, γίνεται κλήρωση.
7.6.3.6       Την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών και τις οργανωτικές τις απαιτήσεις την έχει η ΣΕ της ΤΕ.
7.7             Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη χωρίς δεσμευτικές αποφάσεις, ελεύθεροι να διαμορφώσουν τις απόψεις τους μέσα από την ίδια τη διαδικασία του Σώματος.
7.8             Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι όλες οι συλλογικότητες, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, θα εκπροσωπούνται στη Συνδιάσκεψη με ένα στοιχειωδώς επαρκή τρόπο για την προβολή των απόψεών τους, η κάθε συλλογικότητα θα έχει το δικαίωμα να ορίσει μέχρι 7 αντιπροσώπους στον αριθμό των εκλεγμένων αντιπροσώπων.


Άρθρο 8: Συντονιστικά Όργανα: ΠΣ και ΚΣΕ
8.1.1          Από την Συνδιάσκεψη εκλέγεται η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή (ΚΣΕ) της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και το Πανελλαδικό Συντονιστικό (ΠΣ), με τον τρόπο που περιγράφεται στην παράγραφο  στο άρθρο 6.2 .  Ο τρόπος εκλογής της ΚΣΕ και του ΠΣ είναι ανάλογος με αυτόν της εκλογής αντιπροσώπων για την Πανελλαδική  Συνδιάσκεψη.
8.1.2          Τα εκλεγμένα μέλη του ΠΣ είναι υπόλογα μόνο στη Συνδιάσκεψη.

8.2             Το Πανελλαδικό Συντονιστικό(ΠΣ):
8.2.1.1       Αποτελείται από 101 μέλη.
8.2.1.2       Στο ΠΣ η κάθε οργάνωση έχει το δικαίωμα να ορίσει ένα μέλος.
8.2.2.1       Το ΠΣ έχει τη βασική ευθύνη της υλοποίησης των αποφάσεων της Συνδιάσκεψης και της πολιτικής λειτουργίας και εκπροσώπησης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μέχρι την επόμενη Συνδιάσκεψη.
8.2.2.2       Το ΠΣ εκτιμά την περίοδο, συμβάλλει στην πολιτική δράση και την πανελλαδικοποίηση της παρέμβασης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
8.2.3          Συγκαλείται τουλάχιστον 2 3 φορές τον χρόνο και εκτάκτως για σοβαρά πολιτικά ζητήματα.
8.2.4.1       Η έδρα του ΠΣ είναι στην Αθήνα.
8.2.4.2       Συνεδριάζει ανοικτά (για τα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), σε συγκεκριμένο και δημοσιοποιημένο τόπο και χρόνο και με ορισμένη και ανακοινωμένη θεματολογία.
8.2.4.3       Στις συνεδριάσεις κρατούνται πρακτικά τα οποία κοινοποιούνται στα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., τηρουμένης της πρόνοιας για την προστασία των συντρόφων-μελών του ΠΣ.
8.2.5.1       Επιδιώκεται η εναλλαγή και η ανανέωση του ΠΣ.
8.2.5.2       Προς αυτήν την κατεύθυνση δεν επιτρέπονται πάνω από 3 συνεχόμενες θητείες (όπου θητείες = το διάστημα μεταξύ 2 συνδιασκέψεων) στο ΠΣ.
8.2.6          Το 1/3 των μελών του οργάνου ΠΣ μπορούν να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του ΠΣ.
8.2.7          Το ΠΣ συνέρχεται μετά τη Συνδιάσκεψη για να εκλέξει την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή(ΚΣΕ).

8.3             Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή(ΚΣΕ).
8.3.1.1       Αποτελείται από 21 μέλη.
8.3.1.2       Ο τρόπος εκλογής της ΚΣΕ είναι ανάλογος με αυτόν της εκλογής των μελών του ΠΣ, όπως προβλέπει και το 6.2.
8.3.1.3       Στην ΚΣΕ η κάθε οργάνωση έχει το δικαίωμα να ορίσει ένα μέλος.
8.3.2.1       Η ΚΣΕ συντονίζει τη δράση του ΠΣ και λογοδοτεί σε αυτό.
8.3.2.2       Ένα μέλος της ΚΣΕ μπορεί να ανακληθεί από αυτήν σε συνεδρίαση του ΠΣ με ενισχυμένη πλειοψηφία 4/5.
8.3.3          Η έδρα της ΚΣΕ είναι στην Αθήνα.
8.3.4          Οι συνεδριάσεις της ΚΣΕ είναι ανοικτές στα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. .
8.3.5          Οι αποφάσεις της ΚΣΕ δημοσιοποιούνται, όχι όμως τα πρακτικά της.
8.3.6.1       Επιδιώκεται η εναλλαγή και η ανανέωση της ΚΣΕ.
8.3.6.2       Προς αυτήν την κατεύθυνση δεν επιτρέπονται πάνω από 2 συνεχόμενες θητείες (όπου θητείες = το διάστημα μεταξύ 2 συνδιασκέψεων) στην ΚΣΕ.

8.4             Λειτουργία ΚΣΕ και ΠΣ
8.4.1          Στις συζητήσεις της ΚΣΕ και του ΠΣ η βασική κατεύθυνση είναι η συνδιαμόρφωση και η πλατιά συναίνεση με βάση τη συντροφική ανταλλαγή απόψεων.
8.4.2          Σε ζητήματα που μπορεί να προκύψουν και δεν άπτονται των προγραμματικών αρχών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μπορεί να ληφθεί απόφαση με απλή πλειοψηφία επί των παρόντων με εξαίρεση τις περιπτώσεις των άρθρων 8.3.3.2 (ανάκληση μέλους ΚΣΕ) ή με ενισχυμένη πλειοψηφία 2/3 για σημαντικά ζητήματα στο βαθμό που δε θίγονται οι προγραμματικές και καταστατικές αρχές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
8.4.3          Στις διαδικασίες ισχύει ό,τι ισχύει και για τις ΤΕ/ΚΕ (άρθρο 5).

Άρθρο 9: Επικοινωνία
9.1.1          Με ευθύνη της ΚΣΕ του ΠΣ συγκροτείται ομάδα τύπου και επικοινωνίας το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
9.1.2          Το Γραφείο Τύπου δεν έχει καθορισμένο αριθμό μελών αλλά υποχρεωτικά έχει 5 μέλη του ΠΣ, εκ των οποίων τουλάχιστον 2 μέλη της ΚΣΕ. Τα μέλη αυτά έχουν την τελική ευθύνη για οτιδήποτε κάνει το Γραφείο Τύπου.
9.1.3          Το Γραφείο Τύπου έχει την ευθύνη της δημόσιας παρουσίας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. προς τα ΜΜΕ και της λειτουργίας των ΜΜΕ-οργάνων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
9.1.4.1       Εντός του Γραφείου Τύπου λειτουργεί Ομάδα Διαδικτύου.
9.1.4.2       Η ομάδα διαδικτύου οργανώνει τη λειτουργία της ιστοσελίδας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., στην οποία αναρτώνται άμεσα όλες οι αποφάσεις της, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι αφίσες και κάθε άλλο μέσο προβολής της πολιτικής της, καθώς και κείμενα εσωτερικού διαλόγου μελών της.
9.1.4.3       Η ομάδα διαδικτύου του Γραφείου Τύπου είναι υπεύθυνη για την προβολή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στα κοινωνικά δίκτυα.
9.1.5          Εντός του Γραφείου Τύπου συγκροτείται  «Ομάδα Εφημερίδας» η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας της εφημερίδας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..

9.2             Εφημερίδα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
9.2.1          Ιδρύεται εφημερίδα-όργανο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. με τίτλο σχετικό με το όνομα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (πχ «ΑΝΤΑΡΤΗΣ») που αποφασίζει η Συνδιάσκεψη.
9.2.2          Η εφημερίδα έχει έδρα την Αθήνα.
9.2.3          Η εφημερίδα χρηματοδοτείται από τις εισφορές των μελών και συγκεκριμένα το κομμάτι της εισφοράς που πηγαίνει προς την Κεντρική Οικονομική Επιτροπή του ΠΣ.
9.2.4          Στην εφημερίδα μπορούν να εκφράζονται όλες οι απόψεις εντός της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. .
9.2.5          Στην εφημερίδα γράφουν μέλη και φίλοι της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και συνιστώσες-οργανώσεις-ρεύματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
9.2.6          Την ευθύνη για τη λειτουργία, τη διανομή και την πώληση της εφημερίδας την έχει η Ομάδα Εφημερίδας (9.1.5).
9.2.7          Η Ομάδα Εφημερίδας δεν έχει καθορισμένο αριθμό μελών αλλά υποχρεωτικά έχει 3 μέλη του ΠΣ, εκ των οποίων τουλάχιστον 1 μέλος της ΚΣΕ. Τα μέλη αυτά έχουν την τελική ευθύνη για την εφημερίδα. Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα για την εφημερίδα ρυθμίζονται με απόφαση του ΠΣ.
9.2.8          Αρχικά, η εφημερίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση.
9.2.9          Η λειτουργία, η διανομή, η διάδοση κι η πώληση της εφημερίδας είναι ευθύνη κάθε μέλους της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..

Άρθρο 10: Άλλες ομάδες
10.1.1        Η ΚΣΕ Το ΠΣ μπορεί να συγκροτεί και άλλες ομάδες εργασίας συγκροτεί την Κεντρική Οικονομική Επιτροπή.
10.1.2        Η Κεντρική Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από 7 μέλη του ΠΣ, εκ των οποίων τουλάχιστον 1 της ΚΣΕ.
10.1.3        Η Κεντρική Οικονομική Επιτροπή έχει την ευθύνη για την είσπραξη των εισφορών-συνδρομών κεντρικά και τη λειτουργία του Κεντρικού Ταμείου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. .
10.1.4        Η Κεντρική Οικονομική Επιτροπή έχει την ευθύνη να οργανώνει οικονομική εξόρμηση κάθε χρόνο.
10.1.5        Η Κεντρική Οικονομική Επιτροπή έχει την ευθύνη για τα έξοδα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. κεντρικά(υλικά, κτλ).
10.1.6        Η Κεντρική Οικονομική Επιτροπή λογοδοτεί γραπτά με αναλυτικά στοιχεία, αριθμούς, ισολογισμό εσόδων-εξόδων, κτλ στο ΠΣ και την ΚΣΕ σε ειδικές συνεδριάσεις κάθε χρόνο.

10.2.1        Το ΠΣ συγκροτεί Επιτροπή Συνδικαλιστικού.
10.2.2        Η Επιτροπή Συνδικαλιστικού συνεργάζεται στενά με τις Κλαδικές Επιτροπές.
10.2.3        Η Επιτροπή Συνδικαλιστικού       επιδιώκει το συντονισμό των συνδικαλιστικών δυνάμεων στις οποίες μετέχουν τα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
10.2.4        Η Επιτροπή Συνδικαλιστικού       αποτελείται από 5 μέλη του ΠΣ, εκ των οποίων τουλάχιστον 1 μέλος της ΚΣΕ.

10.3.1        Το ΠΣ συγκροτεί Επιτροπή Αυτοδιοίκησης.
10.3.2        Η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης συνεργάζεται με τις ΤΕ και κυρίως με τις Περιφερειακές Συντονιστικές Επιτροπές σε θέματα αυτοδιοίκησης.
10.3.3        Η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης επιδιώκει το συντονισμό των δυνάμεων-σχημάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις οποίες μετέχουν τα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
10.3.4        Η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης αποτελείται από 5 μέλη του ΠΣ, εκ των οποίων τουλάχιστον 1 μέλος της ΚΣΕ.

10.4.1        Το ΠΣ συγκροτεί την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή.
10.3.2        Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με τις ΤΕ/ΚΕ σε ζητήματα οργανωτικά κι επιδιώκει το συντονισμό των ΤΕ και των ΠΣΕ μεταξύ τους. Είναι υπεύθυνη για τη χάραξη των ορίων των ΚΕ/ΤΕ.
10.3.3        Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την τήρηση του Κεντρικού Μητρώου Μελών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
10.3.4        Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από 5 μέλη του ΠΣ, εκ των οποίων τουλάχιστον 1 μέλος της ΚΣΕ.
10.3.5        Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την οργάνωση των κεντρικών εκδηλώσεων, κτλ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α..
10.4           Το ΠΣ μπορεί να συγκροτεί κι άλλες ομάδες εργασίας και να ζητά κάθε είδους βοήθεια από οποιοδήποτε μέλος.


13. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του Πανελλαδικού Συντονιστικού, της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής και των Τοπικών και Κλαδικών Επιτροπών προωθείται με τη δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων από και προς όλα τα όργανα και τις Επιτροπές. Επίσης,
14. Οι Τοπικές και οι Κλαδικές επιτροπές, με τη συμβολή του ΠΣ και της ΚΣΕ, μπορούν να προγραμματίζουν θεματικές συζητήσεις σε ζητήματα ευθύνης τους για διαμόρφωση βασικών επιλογών. Οι θεματικές συζητήσεις θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα για τη διαμόρφωση θέσεων και προγράμματος.



Άρθρο 11(Ακροτελεύτιο)
11.1           Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. βαδίζει σε καινούργιους δρόμους που βασίζονται πάνω από όλα στην επαναστατική θέληση, τη διαρκή αγωνιστική, κινηματική παρέμβαση, την ανάπτυξη των πολιτικών της δεσμών με την εργατική τάξη και τον λαό, τη συντροφική αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη. Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν οι οργανωτικές αρχές ενός πρωτότυπου εγχειρήματος συνύπαρξης οργανώσεων με διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές και πολιτιστικές διαδρομές και ανένταχτων αγωνιστών να αναπτυχθεί, να ωριμάσει και να αξιοποιήσει τις εμπειρίες της διαμορφώνοντας ένα καινούργιο παράδειγμα για την Αριστερά που θέλουμε. Μια Αριστερά που θα εμπνεύσει με το πρόγραμμα, τη δράση και τη δημοκρατική της συγκρότηση τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μια Αριστερά που θα αλλάξει την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου