Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

2014_01_23_Εκπαιδευτική Ενημέρωση

2014_01_23_Εκπαιδευτική Ενημέρωση
1) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
α) Σε όλη την Ελλάδα οι αντιδράσεις στην επιχειρούμενη επιστροφή του επιθεωρητισμού είναι τρομακτικές και συνεχώς κλιμακούμενες. Δε βλέπω εύκολο τρόπο πώς θα εφαρμοστεί αυτό το πράγμα, παρά μόνο σε ελάχιστες περιοχές της χώρας, όπως η Πελοπόννησος.
Πχ ενδεικτικά:
- στη Φθιώτιδα: http://bit.ly/1dSiSu0
- στη Βοιωτία το ίδιο: http://bit.ly/1f9xuUy
- στην Καρδίτσα όπου μετά από συνεχείς αναβολες το σεμινάριο αναβλήθηκε επ'αόριστον(!): http://bit.ly/19QG0I9
- στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Ηράκλειο, Χανιά, κ.ά.) απλά οι Σχ Σύμβουλοι ούτε καν επιχειρούν τις ενημερώσεις.
β) Η ΔΟΕ(που ελέγχεται από ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ ακόμη)  κάλεσε τον κλάδο στην ΠΕ να ΜΗΝ μπει σε ομάδες εργασίας, αφού ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό.
http://bit.ly/1aP76um
γ) Οι Σχολικοί Σύμβουλοι διαφωνούν με τις διαγραφές τους:
http://bit.ly/1jqqA0C

2) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣΤο Υπουργείο προχωρά στην ψήφιση 2 τροπολογιών οι οποίες αυστηροποιούν ακόμη πιο πολύ το πειθαρχικό δίκαιο και τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών:
http://bit.ly/19QGTQZ
http://bit.ly/1dyKxtM

3) ΕΚΠΑΙΔ. ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Ένα ωραίο εργαλείο για την τάξη!
Το Buncee είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σου επιτρέπει να κατασκευάσεις παρουσιάσεις online, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κάνεις μία απλή εγγραφή. Το σημαντικό είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσεις στην παρουσίαση σου εικόνες, pdf, video, κείμενο, μηνύματα ακόμα και ήχο.
Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσεις την παρουσίαση σου, μπορείς να τη μοιραστείς δημόσια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) ή στην κοινότητα buncee ή ακόμα να την αποθηκεύσεις ως εικόνα.
http://bit.ly/1bkI7iC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου