Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

2014_02_10_Εκπαιδευτική Ενημέρωση

2014_02_10_Εκπαιδευτική Ενημέρωση
1) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Άρθρο συναδέλφου: " Γιατί οι 3 μορφές Αξιολόγησης οδηγούν σε 3 τρόπους Απολύσεων ":
2) ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
Μετά από μεγάλη πίεση από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και προφανώς και, ενόψει προεκλογικής περιόδου, το Υπουργείο επιτέλους θα βγάλει εγκύκλιο μεταθέσεων, που φυσικά θα είναι πολύ κουτσουρεμένες, όπως λέει κι η διαρροή ( http://bit.ly/1geSlFV ) , ενώ συνεχίζει να προχωρά σε μετατάξεις ( http://bit.ly/1o9us6S ).

3) ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε για τα καλά:
" ........Σημαντικά νέα βγήκαν από τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Εύβοιας με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κεδίκογλου, ιδίως για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και όχι μόνο . Συγκεκριμένα για το φλέγον ζήτημα της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας μετά την 1-7-2010, οπότε και κλείδωσαν οι πίνακες, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι σύντομα θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε τα χρόνια που οι πίνακες παρέμεναν «κλειδωμένοι»....."
http://bit.ly/1dB9HIB

4) ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Ένα άρθρο (http://bit.ly/1iEDMMI) που εκφράζει μάλλον ευσεβείς πόθους του Υπουργείου παρά κάποιο στέρεο νομικό επιχείρημα για μετάθεση των απολύσεων μες στο καλοκαίρι...το Υπουργείο ψάχνει τρόπους (http://bit.ly/NrX1Pl) να αναβάλει τη λήξη της διαθεσιμότητας των 537 συναδέλφων μας στις 22 Μάρτη. Θυμίζω ότι με τις κινητοποιήσεις μας μέχρι τώρα (μεταξύ των οποίων και η απεργία της Παρασκευής, που είχε δυστυχώς αρκετά μικρή συμμετοχή στην Κορινθία-προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι θα την γλιτώσουν) οι 2.500 συνάδελφοί μας έχουν μείνει μόνο 537 - οι υπόλοιποι τοποθετούνται σε θέσεις σε ΙΕΚ κτλ. Συνεχίζουμε τον αγώνα.
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!
5) ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ-ΟΧΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
Άσχετο με τα εκπαιδευτικά αλλά σημαντικό επειδή εμπλέκεται ένα ιστορικό μέλος του σωματείου μας. Δήλωση του πρώην Προέδρου μας, Αριστοκλή Χαρμπίλα, περί πιθανής υποψηφιότητάς του στις Δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας..."
http://bit.ly/1daXy1B

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου