Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ 2015: Τύνιδα




Η εκπροσώπηση της ΟΛΜΕ στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ την εβδομάδα που πέρασε στην Τύνιδα: ο Γ. Αλεβυζάκης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ συμμετείχε στη συζήτηση "Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και μεταναστών". Μεταφραστής-διερμηνέας η αφεντιά μου (ήμουν εκεί με την επαγγελματική μου ιδιότητα και όχι τη συνδικαλιστική).
Στη συζήτηση-εργαστήριο (μία από τις 1.000+ στο Φόρουμ) συμμετείχαν ως ομιλητές-συνδιοργανωτές και συνάδελφοι από τη GEW (το εκπαιδευτικό συνδικάτο της Γερμανίας), η CGIL (Ιταλία) και η EGETIM (Τουρκία). Παρακολούθησαν δεκάδες εκπρόσωποι από εκπ. συνδικάτα Αφρικής, Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας με πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από όλους. Ο πιο ωραίος ήταν ένας τύπος από την Γκάνα που μάς έβαλε όλους τα γυαλιά με ιστορίες από τη Ρουάντα. Πολύ ενδιαφέροντα κι αυτά που μας είπανε οι Τουρκάλες συναδέλφισσες για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων που έχουν γλιτώσει από τις φρικαλεότητες των Τζιχαντιστών αλλά και η εμπειρία των Ιταλών από την περίφημη Λαμπεντούζα.
Στο τέλος, μια άγραφη συμφωνία να συνεργαζόμαστε πλέον πιο στενά στα θέματα εκπαίδευσης παιδιών μεταναστών οι δάσκαλοι όλου του κόσμου: όλα τα παιδιά του κόσμου είναι μαθητές μας!

Αναλυτική ενημέρωση μες στην εβδομάδα στο επίσημο δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου