Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 12/06/2014

1) ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ
Ωραίο βιντεάκι για την τράπεζα θεμάτων:
http://bit.ly/1iqFfEH
Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ μας για το ίδιο θέμα:
http://bit.ly/1jms1cl
Η ΟΛΜΕ έχει ορίσει ως μέρα πανελλαδικής δράσης για αυτό το θέμα την 25η Ιούνη.

2) ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΙΔΡΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕ
Δείτε στο παρακάτω έγγραφο και το αντίστοιχο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σήμερα την οριστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις, ιδρύσεις και υποβιβασμούς δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων:
http://bit.ly/1hRaVIC

3) ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Η συνέχιση της
πολύ αξιόλογης πρωτοβουλίας της ΟΛΜΕ για κατασκηνώσεις για τα παιδιά των συναδέλφων. Ο αριθμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν πέρσι η δεν είχε ψηφιστεί στο Συνέδριο η απαράδεκτη μείωση της ετήσιας συνδρομής στην ΟΛΜΕ από 12 σε 7 ευρώ (ψηφίστηκε από ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΠΑΜΕ και δυστυχώς και από ένα μικρό κομμάτι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και των ΣΥΝΕΚ, που τώρα βρίσκουν μπροστά τους συνεχώς τα μειωμένα χρήματα κι έτσι το σωματείο έχει πρόβλημα χρηματοδότησης...ελπίζω του χρόνου στο επόμενο Συνέδριο να ανατραπεί η απόφαση). Τα αποτελέσματα της κλήρωσης:
http://bit.ly/1nyuyEm

4) ΔΙΕΘΝΗ
Δε δίνουν μόνο τα Ελληνάκια εξετάσεις με τραγικές συνέπειες πολλές φορές στην ψυχολογική τους κατάσταση (βλ άλλη μια απόπειρα αυτοκτονίας εδώ: http://bit.ly/1mMmixi ), αλλά και 10.000.000 Κινεζάκια. Αυτά μάλιστα φτάνουν και σε πιο ακραίες συμπεριφορές: κάμερες για τους τεμπέληδες μαθητές στα σπουδαστήρια, 1 μέρα ρεπό το μήνα, σταγόνες από αμινοξέα που πέφτανε από το ταβάνι(!!!), και άλλα τέτοια τρελά:
http://bit.ly/1pMCYZR

5) ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
Δωρεάν και νόμιμα 150 σχολικά βοηθήματα για πολλά μαθήματα:
http://bit.ly/1nyvo44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου