Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                                   Κόρινθος, 13/06/2014
ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100                                              Α.Π.: 82
ΤΗΛ: 2741026860                                                                                        Προς:     Σχολεία Κορινθίας
Email: aelmek@gmail.com                                                          
Blog: http://aelmek.blogspot.com                                                                           Κοιν.:     Δ.Δ.Ε. Κορινθίας
                                                                                                                                       ΜΜΕ
                                                                                                                                       Σωματεία Κορινθίας

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/05/2014 η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους συναδέλφους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Ανατολικής Κορινθίας και στο Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας με θέμα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους στα ακόλουθα βασικά σημεία:
1. Στη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθολόγιο - βαθμολόγιο.

2. Στην εφαρμογή των ποσοστώσεων, οι οποίες θα επιβάλουν ένα κλίμα σκληρού ανταγωνισμού στα σχολεία και στη σοβαρή πιθανότητα οι ποσοστώσεις αυτές να ανοίξουν ένα νέο κύκλο διαθεσιμότητας - κινητικότητας και απολύσεων εκπαιδευτικών.
3. Στην υποχρεωτικότητα των ποσοστώσεων με βάση τον ν. 4250/2014 που προβλέπει: «Η μη τήρηση των ποσοστών αυτών από τους αξιολογητές συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1 περίπτωση β ́ του άρθρου 107 του Υπαλληλικού Κώδικα και ελέγχεται με ευθύνη του αρμόδιου οργάνου έκδοσης της σχετικής απόφασης.»
4. Στην αριθμητική - βαθμολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών ανεξάρτητα ποιοτικού χαρακτηρισμού και στον τρόπο που αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από το Υπουργείο.
5. Στην αναντιστοιχία σε κρίσιμα σημεία του έντυπου υλικού σε σχέση με το ψηφιακό υλικό που δόθηκε στους Δ/ντες στο σχετικό επιμορφωτικό σεμινάριο.
6. Στο ενδεχόμενο να επεκταθεί άμεσα η αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, με βάση το έγγραφο του Υπουργού Μητσοτάκη (ΑΔΑ: ΒΙΦ2Χ-8Τ9), και στους εκπαιδευτικούς. Το έγγραφο, που στάλθηκε σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης στις 14-05-2014 (ΑΠ 74587/Η), προβλέπει ρητά ότι: «……Δ. οι Εκθέσεις Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να έχουν συνταχθεί έως τις 29 Αυγούστου 2014……».
7. Στην αναντιστοιχία των κριτήριων και δεικτών αξιολόγησης με τη σχολική πραγματικότητα.
8. Στην πιθανότητα η όλη διαδικασία να εξελιχθεί σε δημιουργία μιας «βιομηχανίας» ενστάσεων και συγκρούσεων που θα δυναμιτίζει καθημερινά την εκπαιδευτική διαδικασία.

 Για όλους αυτούς τους λόγους, το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας καλεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να βρίσκεται σε εγρήγορση και να παραδειγματιστεί από την γενναία στάση των συναδέλφων Δ/ντων της Α/θμιας του νομού μας. Στο επιμορφωτικό σεμινάριο της Τρίτης 02/06/14, 15 από τους 20 Δ/ντες συμμετείχαν στην απεργία και αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια μετατροπής τους σε δήμιους των συναδέλφων τους.
Η νομική ομάδα του Δ.Σ., προς ενημέρωση των συναδέλφων, θα αναρτήσει το αναλυτικό περιεχόμενο του νομικού πλαισίου της αξιολόγησης στο blog της.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Η ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ                                                                                                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΙΣΤΑ

Σημείωση: Λόγω απουσίας του Γενικού Γραμματέα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της 03/06/2014, με απόφαση του ΔΣ βάσει και της σχετικής πρόβλεψης του Καταστατικού (άρθρο 21, παρ. 1: «Ο Οργανωτικός Γραμματέας αναπληρώνει το Γενικό Γραμματέα όταν απουσιάζει προσωρινά σε όλες τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά του» και της παρ. 2), τα Πρακτικά τηρήθηκαν από την Οργανωτική Γραμματέα και η ανακοίνωση θα σταλεί με την υπογραφή του Προέδρου και της Οργ. Γραμματέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου