Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Κι όμως έχουμε δύναμη!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Συμμετέχουμε-στηρίζουμε το Δίκτυο
Κόρινθος,
11/10/2012

Κι όμως έχουμε δύναμη!

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παράταση λειτουργίας του ερωτηματολογίου για τη διαμόρφωση του πλαισίου αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και του Έργου των Εκπαιδευτικών:
1.     Λόγω του ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα και σήμερα κλειδάριθμοι στους εκπαιδευτικούς σε πολλά σχολεία με ευθύνη Διευθυντών, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου παρατείνεται, κατ’ εντολή του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, μέχρι τη Δευτέρα 15.10.2012, ώρα 23:59.
2.     Με αφορμή ερωτήματα που δεχτήκαμε, διευκρινίζεται ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα παραλαμβάνουν τους κλειδάριθμους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην περιφέρεια των οποίων υπηρετούν.
3.     Τέλος, όσα από τα ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν πρόσβαση στο survey, καλούνται να κάνουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, να μπουν με τους κωδικούς αυτούς στο survey.sch.gr ώστε να καταγράψουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών τους και έπειτα να προχωρήσουν στη διαδικασία παραλαβής κλειδάριθμων.
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΛΑΒΑΣ
Συμπεράσματα:


1.                   Και τι περίμεναν δηλαδή;
Αφού υποβίβασαν, με το νόμο για το Νέο Μισθολόγιο τους εκπαιδευτικούς δυο και τρεις βαθμούς και μας αρπάξανε χιλιάδες ευρώ το χρόνο κι αφού συνέδεσαν ευθέως βαθμό και μισθό δια νόμου με την αξιολόγηση-καρατόμηση …..…τώρα έρχονται να μας ρωτήσουν δήθεν αν συμφωνούμε ή όχι να συνδεθεί η αξιολόγηση με το βαθμό και το μισθό;;; Πλάκα μας κάνετε;;;

2.                   Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως το μόνο που ενδιαφέρει το Υπουργείο Παιδείας είναι η συμμετοχή και όχι η ουσία. Άλλωστε, το ίδιο το ερωτηματολόγιο είναι για τα γέλια. Αυτό ας το έχουν υπόψη οι (ελάχιστοι) συνάδελφοι που «τσιμπήσανε» και καλοπροαίρετα το συμπληρώσανε. Αλλά τελικά, μάλλον δεν ήταν και τόσοι πολλοί οι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σ’ αυτή την παρωδία.

3.                   “Δεν βρήκαμε πρόθυμους να απαντήσουν; Θα κάνουμε μεταγραφές. Αν δεν απαντήσουν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα ζητήσουμε να απαντήσει ο Κατσουράνης”.

4.                   Θα ασκηθούν πιέσεις για να συμπληρωθούν κι άλλα ερωτηματολόγια. Μάλιστα, τώρα το Υπουργείο στοχοποιεί τους διευθυντές για την καθολική άρνηση των εκπαιδευτικών. Και αν δεν τα κατάφεραν οι Διευθυντές, θα βοηθήσουν και οι Σύμβουλοι.

5.                   Από τους 3.500-6.000 σε σύνολο 180.000 (2-3%) που «λέγεται» ότι συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, πόσοι είναι άραγε αποσπασμένοι σε υπηρεσίες του Υπουργείου και στις διευθύνσεις; Πόσοι είναι Διευθυντές Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι και γενικώς στελέχη εκπαίδευσης;;;

6.                   Η διαδικασία συλλογής των ερωτηματολογίων τελείωσε την Τρίτη, 09/10/2012, το βράδυ. Από το σημείο αυτό και μετά, το όποιο «αποτέλεσμα» θα είναι προϊόν εκβιασμών, φανερών ή ανομολόγητων πιέσεων και υπόγειων μαγειρεμάτων.

7.                   Οι Σύλλογοι Διδασκόντων όλη αυτή την εβδομάδα, συνεδρίασαν, ενημερώθηκαν και αποφάσισαν. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι εκπαιδευτικοί δε ζήτησαν κλειδάριθμους από τους διευθυντές. Ακόμα και στην περίπτωση που τους προτάθηκε, δεν έλαβαν κλειδάριθμους και, όσοι έλαβαν, κάτω από διαδικασίες πιέσεων, δεν τους χρησιμοποίησαν. Η διαδικασία έληξε!

8.                   Επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα κι όμως τόσο απαραίτητα:
·  Οι διευθυντές δεν έχουν άλλη υπηρεσιακή υποχρέωση από την ενημέρωση όλων των συναδέλφων και δεν εκδίδουν κλειδάριθμους εάν δεν τους ζητηθεί κάτι τέτοιο από τους συναδέλφους.
·  Οι εκπαιδευτικοί δεν παραλαμβάνουν κλειδάριθμους και δε συμπληρώνουν ερωτηματολόγια – αρκούνται να δηλώσουν ότι έλαβαν γνώση και δε δίνουν αναφορά σε κανένα διοικητικό μηχανισμό εάν επιθυμούν ή όχι να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.
·  Οι Σύλλογοι Διδασκόντων αποφασίζουν ότι έλαβαν γνώση και ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να παραλάβει κλειδάριθμο.

9.                   Καλούμε την ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ να πάρει όλα τα μέτρα ώστε, αποφασιστικά και σαν ένας άνθρωπος, οι εκπαιδευτικοί να γυρίσουν την πλάτη στον εμπαιγμό και να αναχαιτίσουν κάθε αυταρχική και αντιδημοκρατική εκτροπή.

10.                
·  Διάλογος και  διαβούλευση δεν μπορούν να γίνουν με αυτούς που οδηγούν τον εργαζόμενο λαό, τον άνεργο, τον εκπαιδευτικό, στην εξαθλίωση.
·  Όχι στην αξιολόγηση – ναι στην παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.
·  Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους-ες.
·  Όχι στις νέες εξετάσεις στη Γ΄ και Στ΄ Δημοτικού – μόρφωση για όλα τα παιδιά, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και τις διαδικασίες απόρριψης.
·  Κανείς αξιολογητής στην τάξη, με κινητοποιήσεις-στάσεις εργασίας αποτρέπουμε κάθε μορφή επιχειρούμενης αξιολόγησης.
·  Διαγραφή από την ΕΛΜΕ όσων μετέχουν ως αξιολογητές σε οποιαδήποτε διαδικασία και φάση αξιολόγησης.
·  Κίνημα ανυπακοής, αντίστασης και αγώνα για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

11.               Κι επειδή δε μασάει η κατσίκα ταραμά, η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Υπουργείου δεν είναι τίποτε άλλο παρά έμμεση αλλά ολοφάνερη αποδοχή πως οι εκπαιδευτικοί έστειλαν το μήνυμά τους:

“Όσα ερωτηματολόγια κι αν φτιάξετε, όσο κι αν προσπαθήσετε να μας χειραγωγήσετε, δε θα σας περάσει. Θα μας βρείτε μπροστά σας. Οι σχεδιασμοί σας, όπως και των προηγούμενων, θα μείνουν στα χαρτιά!”




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου