Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Μεταρρυθμίσεις: όχι δημόσιο - ναι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις

«Το μοντέλο ανάπτυξης για την ανάπτυξη της χώρας βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αδρές γραμμές, και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά κυρίως μετά, καλείται να απαντήσει ένα θεμελιακό ερώτημα. Μιλάει για
την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, για την αναγκαιότητα να συζητήσουμε σοβαρά ποια θα είναι η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Θεωρώντας, βέβαια, δεδομένο ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο μοντέλο του 2009 και σε ένα μοντέλο τυφλής καθοδήγησης της ελληνικής οικονομίας.

»Η κεντρική ιδέα που έχει κατά νου ο ΣΥΡΙΖΑ για την κρατική ανασυγκρότηση δεν είναι κρατικίστικη, ενώ χρειάζεται μια αποσαφήνιση, καθώς έχει δημιουργικό ρόλο για ένα κράτος, με βαθιές, όμως, μεταρρυθμίσεις.

»Αποσαφήνιση ενός ρυθμιστικού ρόλου του κράτους, ο οποίος έχει για διάφορους λόγους ατονήσει τα τελευταία χρόνια και κυρίως έχει την ανάγκη να κινητοποιήσει το δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούμενο από τρεις γενιές και άτομα 25 έως 40 ετών, ένα πλούσιο εργατικό δυναμικό της χώρας, μορφωμένο, το οποίο θα διευκολύνει η ελληνική οικονομία στο να βρει δημιουργικά πεδία επιχειρηματικότητας»
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου