Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Σχέδιο ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ


Το τελικό σχέδιο ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η Καθημερινή. Το κείμενο, το οποίο πήρε την τελική του μορφή στη συνεδρίαση της Γραμματείας στις 30 Οκτωβρίου μοιράστηκε ήδη στις οργανώσεις του κόμματος για περαιτέρω διαβούλευση και συζήτηση από τα μέλη.
Σε σχέση με το κείμενο που εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ στις 20. Οκτωβρίου, το κείμενο έχει αρκετές προσθήκες και τροποποιήσεις. Επιδίωξη του τελικού κειμένου είναι να εκφράζει η διακήρυξη και τους «Πασοκογενείς» και έτσι στο κεφάλαιο με τον τίτλο «Καταβολές» αναφέρεται ότι αυτές μπορούν «να ανιχνευθούν στο εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα του τέλους του 19ου αίωνα και των αρχών του 20ου, στους αγώνες που είχαν αναληφθεί από τότε για να εκφραστούν οι δυνάμεις της εργασίας και να ενωθεί ο ελληνικός λαός ενάντια στην οικονομική εκμετάλλευση και την πολιτική καταπίεση». Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι «η Ένωση Κέντρου περιλάμβανε γνήσια δημοκρατικές δυνάμεις» και ότι «ένα μέρος από τις δυνάμεις που είχαν στρατευθεί στο ΕΑΜ σαγηνεύτηκε από την «Αλλαγή» που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ».
Το τελικό σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης αναμένεται να εγκριθεί από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου. Καταστατικός χάρτης του νέου ενιαίου κόμματος θα γίνει όταν υιοθετηθεί από το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου κόμματος,την άνοιξη του 2013.


Κατεβάστε το κείμενο εδώ:
 http://www.mediafire.com/view/?dwffv2pdehfhxdr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου