Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Συγκινητικό! Μαθητές ζητούν την επιστροφή των Ρομά-συμμαθητών τους

Συγκινητικό! Μαθητές ζητούν την επιστροφή των Ρομά-συμμαθητών τους
Ανοικτή επιστολή  στέλνουν οι μαθητές του τμήματος Α2 του 5ου Γυμνασίου Ρόδου (τμήμα στο οποίο φοιτούν δύο παιδιά Ρομά των οποίων οι παράγκες γκρεμίστηκαν στις 5 Δεκεμβρίου) προς όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο οι συμμαθητές τους.
«Είμαστε τα παιδιά του τμήματος Α2 του 5ου Γυμνασίου Ρόδου. Θέλουμε να
σας εκφράσουμε τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας για τις εξελίξεις σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά. Ο Βαγγέλης και ο Βασίλης είναι συμμαθητές μας. Είναι δύο ευγενικά, συνεργάσιμα και φιλότιμα παιδιά. Τους αρέσει το ποδόσφαιρο, ο χορός και οι κατασκευές. Προσπαθούν να συμμετέχουν στο μάθημα και να βελτιώνονται παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Είναι πια μέλη της «οικογένειά μας». Είναι κρίμα γι' αυτά τα παιδιά που προσπάθησαν να κάνουν μια καινούρια αρχή στη ζωή τους να καταστρέψουμε τα όνειρά τους. Είναι κρίμα να πληρώνουν τα λάθη άλλων. Άλλωστε, στο σχολείο μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να βάλουμε όλους τους ανθρώπους «στο ίδιο τσουβάλι» και να συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά. Τα παιδιά αυτά κατάφεραν να προσαρμοστούν και εμείς καταφέραμε να τους δεχτούμε. Τώρα πρέπει να φύγουν και να ξαναρχίσουν από την αρχή. Μπορεί να είμαστε μικροί για να βρούμε μία λύση αλλά ξέρουμε ότι αυτό που γίνεται είναι άδικο και θέλουμε τα παιδιά να μείνουνε κοντά μας. Σας παρακαλούμε να κάνετε το καλύτερο.

Οι μαθητές του τμήματος
Γιώργος, Τζίνα, Γιάννης, Σέβη, Ματούλα, Αλέξανδρος, Σταύρος,
Στέφανος, Σπύρος, Μιχάλης, Αντώνης, Μιχαήλ-Άγγελος, Καλλιόπη, Σταύρος, Γιώργος, Παντελής, Βαλάντης, Σμαράγδα, Εύη, Βαρβάρα, Μαρία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου